-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2013 01 09

Quentinas Tarantino: „Tikroji vergovė buvo kur kas baisesnė nei parodyta filme „Ištrūkęs Džango“

Užtikrintai kino apdovanojimų maratone žengiantis Quentino Tarantino filmas „Ištrūkęs Džango“ (angl. „Django Unchained“) sulaukia vis daugiau kritikų pagyrų. Nenuginčijamas to įrodymas – prognozuojamos „Oskarų“ nominacijos, net penkios „Auksinių gaublių“ nominacijos bei šusnis kitų, mažiau reikšmingų apdovanojimų. Žinoma, kaip ir bet kuri opią temą nagrinėjanti ir didelio atgarsio sulaukianti juosta, šis filmas paskatino diskusiją apie vergovę.
Ištrūkęs Džango
Ištrūkęs Džango / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Nors priešininkų buvo apkaltintas nehumaniškumu ir žiaurumu, kaip spaudos konferencijos Berlyne metu susirinkusiems žurnalistams sakė pats Q.Tarantino, tikroji vergovė buvo gerokai baisesnė nei brutalus šio socialinio proceso vaizdavimas jo filme. Nors juostoje „Ištrūkęs Džango“ netrūksta smurto prieš juodaodžius vergus, vienas kurių prieš išsilaisvindamas yra ir pats Džango (akt. Jamie Foxxas), režisieriaus teigimu, tai tėra blanki tikrojo vergų patirto siaubo imitacija. „Tiesa ir tikroji vergovės amžiaus realybė buvo tūkstančius kartų blogesnė ir kraupesnė nei aš parodžiau“, – kalbėjo jis, prisipažindamas, kad tiesiog negalėjo ekrane parodyti tikrųjų žiaurumų, kuriais taip garsėjo Amerikos vergvaldžiai.

Trumpa filmo „Ištrūkęs Džango“ istorija tokia: veiksmas rutuliojasi JAV Pilietinio karo išvakarėse, laisvę atgavęs vergas keliauja gelbėti savo mylimosios, pakeliui žudydamas baltaodžius vergovės šalininkus ir kovodamas su neteisybe.

Naujojoje Q.Tarantino juostoje taip pat pasirodė Leonardo DiCaprio, suvaidinęs turtingą plantatorių, bei aktoriai Christophas Waltzas ir Samuelis L. Jacksonas. Moteriško šarmo filmui pridėjo aktorė Kerry Washington. Ji, beje, tapo tikra „Ištrūkusio Džango“ Europos premjerų puošmena. 35-erių aktorė, atlikusi išsilaisvinusio vergo Džango mylimosios Brumhildos vaidmenį, per filmo pristatymus žiniasklaidos atstovus ir fotografus žavėjo rafinuotomis, skoningomis suknelėmis ir puikiu stiliaus pojūčiu.

K.Washington Berlyne vilkėjo net dvi sukneles – baltos ir dramblio kaulo spalvų drabužį iš „Louis Vuitton“ pavasario kolekcijos bei ryškią gėlėtą „J. Mendel“ suknią.

Dieną anksčiau, lankydamasi Paryžiuje, K.Washington pasipuošė ištaiginga, ilga „Rochas“ šių metų pavasario-vasaros kolekcijos suknele be petnešėlių.

Vienu rimčiausių pretendentų į prestižinius JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimus – „Oskarus“ – vadinamas naujasis Q.Tarantino filmas „Ištrūkęs Džango“ Lietuvos kino teatrus pasieks sausio 25 dieną.

Filmo „Ištrūkęs Džango“ anonsas:

VIDEO: Naujas Q.Tarantino filmas "Ištrūkęs Džango" - kinuose sausio 25d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius