Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 07 08

R.Polanski žmona atmetė kvietimą prisidėti prie „Oskarus“ teikiančios kino akademijos

Romano Polanski žmona, prancūzų aktorė Emmanuelle Seigner, sekmadienį sakė atmetusi kvietimą prisidėti prie „Oskarus“ teikiančios Kino meno ir mokslo akademijos, taip protestuodama prieš jos sprendimą išmesti režisierių dėl teistumo už lytinius santykius su nepilnamete.
Romanas Polanskis, Emmanuelle Seigner ir Mathieu Amalric
Romanas Polanskis, Emmanuelle Seigner ir Mathieu Amalric / „Scanpix“ nuotr.

Kino meno ir mokslo akademija praėjusį mėnesį paskelbė, kad siekdama įtraukesnio Holivudo savo narių skaičių padidino daugiau kaip 900.

Apie kvietimus naujiems nariams Akademija paskelbia kasmet. Pastaruoju metu ji didino atstovavimą moterims ir įvairioms etninėms grupėms, nes buvo kritikuojama dėl to, kad dauguma jos narių buvo baltieji vyrai.

Atvirame laiške, kurį paskelbė prancūzų laikraštis „Le Journal du Dimanche“, E.Seigner rašė: „Kaip galiu apsimesti, jog ignoruoju, kad Akademija norėdama patenkinti laiko dvasią prieš kelias savaites išmetė mano vyrą Romaną Polanski. Ta pati Akademija, kuri 2003 metais apdovanojo jį geriausio režisieriaus „Oskaru“ už „Pianistą“ (The Pianist). Keista amnezija!“

„Akademija turbūt galvoja, jog esu... pakankama karjeristė, be charakterio, kad pamirščiau (esanti) ... 29 metus ištekėjusi už vieno didžiausių režisierių“, – pridūrė aktorė.

84 metų R.Polanski, „Rozmari kūdikio“ (Rosemary's Baby) ir „Kinų kvartalo“ (Chinatown) režisierius, buvo apkaltintas 13 metų mergaitės apsvaiginimu vaistais ir išžaginimu kino žvaigždės Jacko Nicholsono namuose Los Andžele 1977 metais.

Panaikinus rimtesnius kaltinimus jis pripažino lytinius santykius su nepilnamete ir 48 dienas buvo sulaikytas psichiatrijos ekspertizei, o tada paleistas.

Kaip rodo teismo dokumentai, R.Polanski gavo teisėjo pažadą, kad daugiau kalėti jam neteks, tačiau 1978 metais, įsitikinęs, kad teisėjas nenorėdamas neigiamos visuomenės reakcijos atsisakys susitarimo ir pasiųs jį į kalėjimą, galbūt – dešimtmečiams, režisierius pabėgo į Prancūziją.

Nuo to laiko R.Polanski atsisako grįžti be garantijų, kad jam nereikės daugiau sėdėti kalėjime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius