Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 21

Rekomenduojami „Kino pavasario“ filmai šeštadieniui, kovo 22 d.

Kiekvieną dieną Vilniaus tarptautinis kino festivalis „Kino pavasaris“ parodys po kelias dešimtis filmų. Kaip išsirinkti vieną iš tokios gausos? Kaip nepraleisti gerų filmų, kurie galbūt gali likti nepastebėti, nes jų režisierių ar aktorių vardus girdite rečiau? Kasdien pateiksime jums keleto rekomenduojamų filmų sąrašą, į kuriuos bilietai kainuos tik 10 lt, įsigyjant juos kasose.
Filmo „Firminis sumuštinis“ kadras
Filmo „Firminis sumuštinis“ kadras

Kombinatas „Viltis“ (Комбинат «Надежда» / The Hope Factory)

17:00 Forum Cinemas Vingis Salė 4

Industrinis Rusijos miestas Norilskas – vienas labiausiai užterštų pasaulyje. Nepaisant atšiaurių sąlygų, gyvenimas čia vyksta, tačiau daug jaunų žmonių iš Norilsko išvažiuoja ar bent jau svajoja ištrūkti. Tai desperatiška ir dažnai nerealizuojama svajonė. Sveta dirba plieno gamyklos medicinos centre. Jai tuoj turi sueiti aštuoniolika ir vienintelė merginos svajonė – lėktuvo bilietas į vieną pusę pas vaikiną Maksą, kuris jau anksčiau išvyko iš Norilsko. Tad iki gimtadienio mergina leidžia laiką su draugais gerdama ir kalbėdama niekus. Tačiau gimtadienio proga Sveta iš tėvų gauna visiškai ne tokią dovaną, apie kurią svajojo.

Bernvakaris (The Stag)

14:00 Forum Cinemas Vingis Salė 3

Dizaineris Fionanas atsakingai ruošiasi savo vestuvėms ir pro akis nepraleidžia nė menkiausios smulkmenos. Jo išrinktoji Rut nujaučia, kad Fionanui būtina bent vieną savaitgalį kaip reikiant atsipalaiduoti su draugais per bernvakarį. Rut įkalba savo buvusį mylimąjį ir geriausią Fionano draugą Daviną suorganizuoti vyrų išvyką į gamtą. Tačiau ramus turistinis žygis gryname ore netikėtai pavirsta striptizo erelių šou, kai prie kompanijos prisijungia nekviestas ir nepageidaujamas Rut brolis, pravarde Mašina.
Airių rašytojas Johnas Butleris debiutuoja kine su komedija apie airių tradicinį, bet nenuspėjamą ir beprotišką bernvakarį.

VIDEO: Filmo „Bernvakaris“ anonsas

Firminis sumuštinis (Club Sandwich)

13:15 Forum Cinemas Vingis Salė 5

Trisdešimt penkerių vieniša Paloma žavisi vieninteliu vyru savo gyvenime – penkiolikamečiu sūnumi Hektoru. Jų santykiai stiprūs ir ypatingi, bet tik kol būna namuose. Dabar mama ir sūnus atostogauja prie jūros esančiame prabangiame viešbutyje, kuris ne sezono metu tuščias. Jų rutiną sudrumsčia su šešiolikmete dukra Žasmina poilsiauti atvykusi šeima. Mergina ir Hektoras krinta vienas kitam į akį. Tačiau užsimezgusią draugystę įdėmiai stebi vaikino motina ir vis sugeba pasimaišyti jiems po kojomis pačiomis intymiausiomis akimirkomis. Paloma bando išlaikyti sūnų arčiau savęs ir negali susitaikyti su mintimi, jog Hektoras žengia į suaugusiųjų pasaulį.

„Sidabrine kriaukle“ už geriausią režisūrą 2013 m. San Sebastiano kino festivalyje apdovanota subtili komedija buvo paskelbta geriausiu filmu ir Turino kino festivalyje.

VIDEO: Filmo „Firminis sumuštinis“ anonsas

Tolimųjų reisų vairuotojai (TIR)

15:15 Forum Cinemas Vingis Salė 5

Branko vairuoja krovininį vilkiką tik kelis mėnesius ir retai būna namuose. Anksčiau jis dirbo mokytoju Kroatijoje, bet pasirinko Italijos įmonės pasiūlytą sunkų darbą dėl tris kartus didesnio atlyginimo. Tačiau viskas turi savo kainą, kuri dažniausiai vertinama ne pinigais. Ilgame kelyje jis stengiasi būti mylinčiu vyru ir rūpestingu tėvu bent pokalbiais telefonu su žmona ir sūnumi. Tačiau atskleidžiama ir niūrioji tolimųjų reisų vairuotojų darbo pusė, labai primenanti šiuolaikinę vergovę.

2013 m. Romos kino festivalio geriausias dokumentinis filmas supažindina su krovininius vilkikus vairuojančių žmonių rutina ir monotoniška kasdienybe.

VIDEO: Filmas „Tolimųjų reisų vairuotojai“

Mergina iš spintos (Dziewczyna z szafy / The Girl from the Wardrobe)

19:45 Forum Cinemas Vingis Salė 10

Jacekas rūpinasi savo neįgaliu broliu Tomeku. Kai stačiokė kaimynė, prižiūrėjusi Tomeką, atsisako daugiau tai daryti, Jacekas kreipiasi į kitą kaimynę Magdą – paslaptingą merginą, neseniai bandžiusią nusižudyti ir dažniausiai laiką leidžiančią spintoje. Tarp Tomeko ir neurotikės Magdos užsimezga artima draugystė. Mergina mėgsta dažnai svaigintis žole, tabletėmis, tad nuolat yra ekstazės būsenos. Atrodo, kad vienintelis jai rūpintis žmogus gyvenime – tylus ir nenuspėjamas Tomekas. Tačiau pasirodo, kad vaikinas turi rimtesnių sveikatos bėdų, kurios išbandys visą trijulę: Magdą, Tomeką ir jo brolį Jaceką.

Lenkijos kino meno akademija režisieriaus Bodo Koxo debiutinį filmą išrinko 2013 metų atradimu ir apdovonojo nacionaline „Erelio“ premija.

VIDEO: Filmo „Mergina iš spintos“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius