Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 18

Rengiama filmo „Radviliada“ tarptautinės versijos premjera

Ketvirtadienio popietę Prezidentūroje vyks lietuviško filmo „Radviliada“ peržiūra ir susitikimas su kūrybinės grupės nariais. Vienas iš filmo scenarijaus autorių Arūnas Matelis BNS sakė, kad ketvirtadienį bus parodyta lietuviams ir anglakalbiams suprantama filmo versija, tačiau filmas ruošiamas ir platesnei auditorijai.
Kadras iš filmo „Radviliada“
Kadras iš filmo „Radviliada“ / „STUDIO NOMINUM“ nuotr.

„Lietuviška versija jau buvo kino salėse, ją daugiau naudojome edukacijai, labai daug moksleivių pažiūrėjo, o dabar kuriam versiją, kuri tiktų ir užsienio televizijoms, užsienio festivaliams. Tarptautinė versija bus subtitruota ir lenkų, ir baltarusių, ir anglų kalbomis“, – pasakojo filmo kūrėjas.

Filme „Radviliada“, kurio filmavimas vyko aštuoniose pasaulio valstybėse, atgyja Radvilų giminės istorija, Lietuvai reikšmingas Ulos mūšis, pristatomi kruopštūs dokumentiniai tyrinėjimai ir garsių ekspertų atradimai.

„Mes vis verkiame, kad mums kiti prikiša savo istoriją, bet patys iki šiol nepajudindavome nė piršto, kad savo istoriją kitiems papasakotume (...). Mūsų tikslas nėra, kad tas filmas būtų užsispyrusiai lietuviškas, jis yra universalus – kaip mes sąžiningai matome istoriją“, – pasakojo A.Matelis.

Jo teigimu, filmo peržiūroje ketvirtadienį tikimasi sulaukti užsienio šalių diplomatų, joje taip pat dalyvaus Lenkijoje gyvenantis filosofas, filantropas ir verslininkas Maciej Radziwilla, kuris yra tiesioginis Radvilos Juodojo palikuonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius