-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 29

Režisierės A.Kavaitės juosta „Sangailės vasara“ – impresionistinis filmas apie šviesią paauglystę

Sekmadienio vakarą Vilniuje įvyko ilgai laukta premjera – „Kino pavasaryje“ pristatyta režisierės Alantės Kavaitės juosta „Sangailės vasara“. Kaip žiūrovams sakė pati režisierė, tai yra impresionistinė kino juosta, kur mažai kalbų, bet daug jausmų, kuriame apie paauglystę pasakojama neįprastai pozityviai.
Filmo „Sangailės vasara“ kadras
Filmo „Sangailės vasara“ kadras

Pasaulio kino festivalius apkeliavusi, Sandanso kino festivalyje apdovanota „Sangailės vasara“ jau pasiekė Lietuvą. Sekmadienio vakarą „Forum Cinemas Vingis“ įvyko filmo premjera, kuriame dalyvavo ir režisierė bei scenarijaus autorė Alantė Kavaitė, ir pagrindinės šio filmo aktorės Aistė Diržiūtė ir Julija Steponaitytė.

Kino juosta pasakoja apie Sangailės atostogas Elektrėnuose, tėvų viloje prie ežero. Sangailei – 17, jai patinka akrobatiniai lėktuvai (juostoje sušmėžuoja ir lakūnas Jurgis Kairys), tačiau mergina bijo aukščio, todėl ir skristi pirmą kartą jai yra labai baisu.

Susidoroti su aukščio baime jai padeda elektrinės kavinėje dirbanti Austė. Ji Sangailei padeda tyrinėti ir savo seksualumą – merginų draugystė išauga į intymų ryšį.

Austę vaidinanti Aistė ir Sangailės vaidmens atlikėja Julija yra draugės ir gyvenime – merginos susipažino būdamos trylikos. Aistė, kuri gyveno Vilkaviškyje, lankydavosi pas vilnietę Juliją.

Mačiau kažką prieš akis, tai, kas trumpai trunka – energija, žvilgsniai. Tam amžiuje yra kažkas tokio, kas trumpai trunka. Mane tai įkvėpė, norėjau filmuoti paauglius, – pasakojo A.Kavaitė.

„Susipažinome internetu“, – juokėsi Aistė.

„Sangailės vasara“ yra filmas apie paauglystę, jame neišvengiama ir savęs žalojimo, savižudybės temų, tačiau, nepaisant to, filmas nespindi paauglystei būdingomis niūriomis nuotaikomis.

„Norėjau padaryti filmą, kuris man būtų svarbus, kai buvau 17 metų. Nes dažnai filmai būna tamsūs. Norėjau filmo su paprastu scenarijumi, koncentruotis į pojūčius. Galvojau, kad tai bus impresionistinis filmas su mažai pokalbių ir daug pojūčių“, – žiūrovams sakė filmo režisierė A.Kavaitė.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Alantė Kavaitė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Alantė Kavaitė

Ji pasakojo dirbusi su paaugliais, kurie ją įkvėpė.

„Mačiau kažką prieš akis, tai, kas trumpai trunka – energija, žvilgsniai. Tam amžiuje yra kažkas tokio, kas trumpai trunka. Mane tai įkvėpė, norėjau filmuoti paauglius. Norėjau padaryti šviesų filmą, nes paauglystė dažnai susijusi su kančiomis“, – pasakojo A.Kavaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius