-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 22

Režisierius Donatas Vaišnoras baigė filmuoti naują filmą „brangioji vardu Manifestas”

Lietuvos kinematografininkai susuko naują juostą pavadinimu „brangioji vardu Manifestas„ (režisierius Donatas Vaišnoras). 90 minučių filmas pastatytas per šių metų vasario kovo mėnesius. Išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad iš viso prireikė 8 filmavimo pamainų, o filmo biudžetą sudarė 7000lt.
Filmavimo akimirka
Filmavimo akimirka / Filmo kūrėjų nuotr.

Šis filmas tai savotiška studija apie žmogų patyrusį nesėkmę. Siužetas sukasi apie kino režisierių Donatą (vaidina Donatas Vaišnoras), kuris sukuria blogą filmą. Tai jo pirmas filmas, kuris turi tapti vizitine kortele. Po kankinančių abejonių, nenusisekęs debiutantas nutaria sau ir kitiems atvirai pripažinti nesėkmę. Tačiau jau pirmieji patirti pažeminimai „liudijant tiesą apie save“ priverčia Donatą suvokti realybę – jis ne bebaimis herojus, o sutrikęs, pasimetęs ir lengvai pažeidžiamas žmogus.

Užmiršęs savo principus ir idealus, Donatas pradeda ieškoti visokių įmanomų ir neįmanomų būdų, kaip išgelbėti orumo likučius. Jo nuostabai, tų būdų yra daugiau nei reikia. Laužydamas visas įmanomas taisykles Donatas pradeda ristis žemyn, nesibodėdamas niekuo – nei provokacijom, nei išdavystėm, nei atviru kiršinimu, kol, galų gale, viešai išsižada savo kūrinio premjeros metu...

Taip Donatas susipažįsta su žurnaliste Laura (vaidina Austėja Lukaitė). Laurą sudomina nenuspėjami keisto režisieriaus poelgiai, ekscentriški išsišokimai. Ji mato jame ne nevykėlį, o pasimetusį maištininką. Tarp Lauros ir Donato užsimezga romanas.

Pagaliau Donatas sutiko žmogų, kuris nežiūrint visko vis tiek tiki juo, jo gebėjimu kurti. Ar padės meilė Donatui atsistoti ten, kur suklupo? Juk niekšybių darymas taip greit ir lengvai tampa įpročiu.

Filmas atvers žiūrovui šiuolaikinio Lietuvos kinematografo užkulisius – ten vyraujančius papročius, tarpusavio santykius, idealus ir anekdotus. Visą šitą spalvingą charakterių kaleidoskopą sukūrė gausus aktorių būrys: Austėja Lukaitė, Eglė Nes, Airida Gintautaitė, Gediminas Gutauskas, Ieva Kabikaitė, Milda Štakėnaitė, Ignas Miškinis, Indrė Nemčiauskaitė, Pranas Jaruševičius, Ema Jaruševičiūtė, Marijus Bagdonavičius, Darius Jarašiūnas ir kt.

„brangioji vardu Manifestas“ – tai paskutinė trilogijos dalis. Ši trilogija tai bandymas parodyti apibendrinta nūdienos Lietuvos visuomenės portretą. Tai trys meilės istorijos, apie žmones patekusius į ekstremalias situacijas ir kaip tos ypatingos aplinkybės pakeičia juos. Pirmasis projekto filmas „Giedrė“ dabar platinamas internete, o antras – „Myliu Kulką Tavo Širdyje“, pristatomas dabar vykstančiame festivalyje „Kino Pavasaris“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius