Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 05 06

Režisierius Ignas Jonynas apie filmą „Gunda“: „Dokumentika, kuri dar kartą parodo, jog kiekviena gyvybė šioje žemėje yra lygiavertė “

„Gunda“ – tai poetiškas filmas apie kiaulę su dramatiška pabaiga“, – sako režisierius Ignas Jonynas apie į trumpąjį „Oskaro“ pretendentų sąrašą už geriausią dokumentinį filmą patekusį režisieriaus Viktoro Kossakovskio dokumentinį pasakojimą „Gunda“. Filme gyvenimo ir gamtos harmonija skatina žiūrovą įdėmiai pažvelgti į dažnai nematomų gyvūnų būtį ir prisiminti įgimtą gyvybės vertę.
Ignas Jonynas
Režisierius Ignas Jonynas / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Dokumentiniame filme, kurio pagrindiniai veikėjai – paršavedė Gunda, dvi sumanios karvės ir dėmesį pavergianti vienakojė višta – vengiant pamokančio aktyvizmo, dalijamasi fermos gyvūnų, tampančių mūsų kasdiene duona, būtimi.

„Ciaroscuro šviesa nušviestas juodai baltas kiaulės ir jos vaikų gyvenimas. Be žmonių. Su vienakoje višta ir karvių banda epizoduose. Dokumentika, kurioje kamera nusileidžia į keturkojo gyvio lygį tam, kad dar kartą parodytų, jog kiekviena gyvybė šioje žemėje yra lygiavertė,“ – sako I.Jonynas.

Filmo „Gunda“ anonsas:

VIDEO: GUNDA (Trailer)

Visą balandžio 30 – gegužės 6 dienomis Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių kino teatruose „Forum Cinemas“, „Pasaka“, „Skalvija“, „Arlekinas“, „Atlantis Cinemas“, „Apollo“ vyksiančio „Kino pavasario“ programą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius