Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 10 15

Rinkimų užkulisiai, technologijos ir gudrybės – argentiniečių filme „Studentas“

Šalyje vertinant pirmuosius rinkimų rezultatus, „Lotynų Amerikos kultūros dienos“ kviečia rinkimų karštinę pažinti iš vidaus. Kokių, neretai ir juodųjų technologijų griebiasi kandidatai, kad išplėštų trokštamą pergalę, kaip įtraukia jaunus žmones į šį pavojingą žaidimą – visas šias paslaptis atskleis lankomumo rekordus gimtojoje Argentinoje sumušęs filmas „Studentas“.
Filmas „Studentas“
Filmas „Studentas“ / Kadras iš filmo
Temos: 1 Technologijos

„Lotynų Amerikos kultūros dienoms“ atrinkome ne tik puikius, didžiausiuose ir garsiausiuose kino festivaliuose visame pasaulyje apdovanotus Lotynų Amerikos filmus, bet ir lietuviams artimomis temomis kalbančių filmų repertuarą. Ir „Studentas“ pasirodo pačiu laiku. Po bemiegės Seimo rinkimų balsų skaičiavimo nakties, išaušo idealiausias metas pamatyti šią juostą politikams ir jų komandoms, įvertinti, ką padarė ir ko ne, kad laimėtų rinkimus, pažvelgti į dinamiškus rinkimų užkulisius ir ūkanotą demokratijos veidrodį. Kas paprastai nutylima, kino mylėtojai galės išvysti šioje Argentinos kūrėjo juostoje, kuri laukiama kino festivaliuose visame pasaulyje“, – apie laurus skinantį filmą pasakojo „Lotynų Amerikos kultūros dienų“ kino programos sudarytojas Edvinas Pukšta.

Įtakingiausių kino kritikų pripažintas Argentinos naujasis talentas, režisierius Santiago Mitre debiutiniame filme „Studentas“ (El Estudiante) originaliai ir įtaigiai įrodinėja, kad visi rinkimai yra vienodi, visais atvejais veikia tos pačios juodosios technologijos. Filmas iliustruoja politiką ir rinkimus tarsi pirmosios meilės dvelksmą ar viliojantį žaidimą, įsukantį į užburtą ratą, kuriame patyrę vilkai įtraukia jaunus ir gabius žmones. Juosta pasakoja vaikino, atvykusio iš provincijos jau ne pirmą kartą studijuoti Buenos Airių universitete, istoriją, kuri pasisuka netikėta linkme. Rokis susižavi profesoriaus asistente Paula ir, siekdamas padaryti jai įspūdį, vis aktyviau dalyvauja studentų sueigose, palaipsniui įsisavina politikos taisykles ir rinkimų procedūras. Jis vilioja merginas lyg  donžuanas, bet didžiausias geismas ir entuziazmas moterims pasiekia aukščiausia tašką, kai Rokis susigundo politika.

„Studentas“ debiutavo Buenos Airių nepriklausomo kino festivalyje, kur jį pastebėjo Lokarno kino festivalio organizatoriai. Argentiniečio darbas šiame festivalyje pelnė konkursinės programos „Ateities autoriai“ specialųjį žiuri prizą. Filmas taip pat buvo pristatytas Toronto, Rio de Žaneiro, Hamburgo, Oslo, Londono ir Džeondžu (Pietų Korėja) kino festivaliuose. Juosta sulaukė kvietimo ir į griežčiausia atranka garsėjantį Niujorko kino festivalį. Gijono kino festivalyje „Studentas“ laimėjo apdovanojimus už geriausią filmą ir scenarijų, o Argentinos kino meno ir mokslo akademija skyrė 4 prizus: už geriausią debiutinį filmą, scenarijų, geriausią aktoriaus ir aktorės vaidybą.

Net praėjus metams po didžiojo festivalių turo „Studentas“ neprarado susidomėjimo ir vis dar keliauja aplink pasaulį. Gimtosios Argentinos kino teatrų repertuare filmas išsilaikė paklausus net 9 mėnesius, ko nesugeba net galingiausiai reklamuojami komerciniai trileriai.

Visos rinkimų paslaptys, technologijos, taktikos ir strategijos – argentiniečių filme „Studentas“. „Lotynų Amerikos kultūros dienos“ kviečia į šios juostos kino seansus, kurie vyks spalio 20, 22 ir 25 dienomis kino teatre „Forum Cinemas Vingis“.

Daugiau informacijos apie „Lotynų Amerikos kultūros dienų“ kino seansus, filmus ir kitus renginius rasite apsilankę:  http://www.kinopavasaris.lt/lotynu_amerikos_dienos_2012/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius