Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2011 11 02

Romantinėje dramoje „Viena diena“ – ypatingos dvidešimt dvi liepos 15-osios

„Ir velnias dėvi Prada“, „Pagaukit Gudrutį“, „Meilė ir kiti narkotikai“ žvaigždė Anne Hathaway į kino teatrus grįžta su abejingų nepaliksiančia meilės istorija „Viena diena“.
Kadras iš filmo „Viena diena“
Kadras iš filmo „Viena diena“ / „ACME Film“ archyvo nuotr.

Juosta pasakoja istoriją apie du draugus, pirmą kartą susitikusius 1988 metų liepos 15 dieną, išleistuvių vakaro metu. Prabudę su pirmais saulės spinduliais jie vėl grįžo į savo asmeninius gyvenimus, bet išsiskyrė tik laikinai. Ema (akt. A.Hathaway) susitarė su Deksteriu (akt. Jimas Sturgessas) pasimatyti lygiai po metų, t.y. pratęsti draugystę platoniškai. Nesvarbu kuriame pasaulio taške ir nesvarbu su kokia nuotaika, bet liepos 15 d. jie privalo rasti laiko pasimatymui.

Savotišku žaidimu prasidėję santykiai išsivysto į prisirišimą ir akimirkos ilgesį, kai per vieną dieną geram, suprantančiam ir gebančiam išklausyti draugui galima išsipasakoti apie dvylikos mėnesių pasiekimus ir nesėkmes, vedybas ir skyrybas, mylimus draugus ir trukdančius priešus, svajones ir pralaimėjimus.

„Neabejoju, kad mano herojė Ema pasirodys labai gerai pažįstama kone kiekvienai moteriai. Tai artimiausias vaidmuo, kurį man iki šiol teko vaidinti. Emos neįmanoma nemylėti, o pati jos ir Deksterio istorija nepaliks abejingų, nes greičiausiai bus nutikusi ar dar tik nutiks kiekvienam“, - sako aktorė.

Ema ir Deksteris geranoriškai konsultuoja vienas kitą, šmaikščiai kritikuoja gyvenimo būdus,  dalijasi nugyventa patirtimi, neslepia prastų nuojautų ir įspėja apie galimus nusivylimus, kad net patys nepastebi, kaip mikliai jų vienadieniai ir platoniški pasimatymų ritualai užsitęsia 22 metus.

Nenuspėjamas gyvenimas sparčiai keičiasi, o negailestingas likimas visuomet mėgsta įkišti savo trigrašį. Žmonės ieško savosios laimės kažkur toli, kai dažniausiai ji laukia visai šalia prie durų. Bet susigrąžinti praleistas galimybes ir užsitikrinti naują pasitikėjimą būna ženkliai sunkiau, nes tikra meilė laukia tik vieną dieną. Galbūt jau kitą dieną ji išeina.

Filmuojantis filme „Viena diena“ A.Hathaway teko nelengvas išbandymas: jos herojė Ema turėjo kalbėti su britišku akcentu. „Išmokti kalbėti su akcentu man buvo be galo sunku. Kažkas iš aktorių viename interviu sakė, jog lengviau prieš kamerą apsinuoginti, aš pritariu tam visu šimtu procentų.Taip yra turbūt dėl to, kad gyvenime turiu kur kas daugiau patirties būti nuoga nei kalbėti su svetimu akcentu“, - juokiasi Holivudo žvaigždė.

Filmo „Viena diena“ premjera kino teatruose –- jau kitą savaitgalį. Kol kas siūlome pažiūrėti romantinės dramos anonsą:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius