Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 03

R.Rodriguezas prikėlė „Mačetę“, nes nenorėjo nuvilti fanų

Jis pateko į Meksikos narkomafijos boso nemalonę. Jis nelegaliai emigravo uždarbiauti į JAV. Jis mėgsta įvairiausius sodo reikmenis naudoti ne pagal paskirtį. Jis retai ką nors kalba. Jis neturi mobilaus telefono ir nesiuntinėja SMS žinučių. Jis improvizuoja. Jis jaučia ištikimybę vieninteliam bosui – puikiai užgaląstai mačetei. Jis žudo ir po to dar negailestingiau žudo. Jis skanauja buritas ir myli senjoritas. Jis atvyko į Venecijos lagūną ir sukėlė rimtą ažiotažą.
Kadras iš filmo „Mačetė“
Kadras iš filmo „Mačetė“ / „Acmefilm“ nuotr.

Rugsėjo 1 d. lygiai vidurnaktį sausakimšai užpildytuose senutėliuose Venecijos kino festivalio pagrindiniuose rūmuose įvyko juodo humoro purslais aptaškyto veiksmo trilerio „Mačetė“ (Machete) pasaulinė premjera. Smagiai kino pramogai nusiteikusius žiūrovus sveikino režisierius Robertas Rodriguezas, kalėjimuose kūną tatuiruotėmis išsimarginęs charizmatiškas aktorius Danny Trejo ir seksualumu trykštanti aktorė Jessica Alba. Ypatingojo seanso negalėjo praleisti ir 67-ojo Venecijos kino festivalio vertinimo komisijos pirmininkas Quentinas Tarantino.

Beprotiška „Mačetės“ idėja Robertui Rodriguezui gimė, kai kartu su Quentinu nufilmavo du purvinus trilerius "Mirties įrodymas" ir „Teroro planeta“. Jų apšildymui reikėjo neegzistuojančius B lygio filmiūkščius reklamuojančių anonsų. „Mačetės“ klipas apie piktą kerštaujantį meksikietį taip sužavėjo žiūrovus, kad režisieriui-scenaristui Robertui Rodriguezui nebeliko kitos išeities, kaip nukalti pilną nuotykių versiją.

„Man ypač smagu pabrėžti, kad 95% klipui nufilmuotų epizodų panaudojome galutinėje filmo versijoje. Jaučiausi, kaip mažas vaikas, lipdydamas kiną iš kito galo“, – džiaugėsi žmogumi-orkestru dažnai vadinamas Robertas Rodriguezas.

Jis pasikvietė klipe vaidinusius aktorius Danny Trejo, Cheechą Mariną, Jeffą Fahey ir jiems į kompaniją pakvietė žavias moteris Jessicą Alba, Michelle Rodriguez, Lindsay Lohan ir pripažintą veteraną Robertą de Niro, o iš gūdžios užmaršties prikėlė veiksmo trilerių legendą Steveną Seagalą ir TV serialų asą Donną Johnsoną. Šie trys vyrukai karikatūriškai vaidina velniškai blogus, godžius ir susikompromitavusius blogiečius, kuriems Mačetė garantuotai išpjaustys užpakalius arba privers išsišaudyti patiems. JAV senatorių įkūnyjantis Robertas de Niro gyrė Roberto Rodriguezo specifinį humoro jausmą ir prieš kameras skaldė šarmingus lozungus, kokius mėgsta liežuviais vartyti tikrais politikais apsimetantys šarlatanai. Pirmą kartą niekšingą personažą gavęs aikido kovos menus įvaldęs asas Stevenas Seagalas dirbo su dvikovų choreografais. Skandalais išgarsėjusi Lindsay Lohan daugiau laiko laksto nuoga ir mylisi su Mačete bei savo mamyte po vandens fontanais.           

Įdomiausia, kad dvejus metus Robertas Rodriguezas nuoširdžiai melavo anonsu užkabliuotiems fanams apie ketinimus prikelti „Mačetę“, nes nenorėjo jų nuvilti.

„Kai Danny Trejo pradėjo man kasdien skambinėti ir įkyriai kartoti, kad visiems reikia šito filmo, tai jau nebeturėjau kito pasirinkimo. Apsisprendžiau grąžinti duoklę žiūrovams“, – tikina trilogijos „Šnipų vaikučiai“ ir „Desperado“ autorius.

„Visuomet norėjau sukurti veiksmo trilerį su superherojumi iš Lotynų Amerikos šalies. Kai žiūrėjau Honkonge nufilmuotus Johno Woo gangsterinius trilerius su Chow Yun Fatu, tai svajojau tapti azijiečiu“.  

Po griausmingai ir linksmai praūžusio „Mačetės“ seanso kino industrijos profesionalai neabejojo, kad šis filmas turi gigantiškiausią komercinį potencialą iš visų Venecijos kino festivalio oficialios programos dalyvių.

„Mačetė“ – tai žaismingas blogiukų traiškymo atrakcionas, nereikalaujantis galvoti ir kviečiantis pasismaginti su stilingomis, žiauriomis, sarkastiškomis, nerealiomis veiksmo scenomis. Realaus gyvenimo situacijos čia piešiamos kaip šarmingos parodijos, tad nieko nereikia vertinti rimtai.

„Jeigu ketini išnaudoti šimtus kartų girdėtus stereotipus apie meksikiečius, tai daryk tai su ironišku humoru. Man atrodo, kad Robertui pavyko ne tik sukurti neįpareigojančią pramogą, bet kartu atkreipti visuomenės dėmesį į daugelį metų neužgyjančią Amerikos problemą – nelegalius meksikiečių kelionių maršrutus per JAV valstybinę sieną“, – teigia Jessica Alba.

Tokio ūsuoto ir nerangaus superherojaus jūs tikrai dar nesutikote! Geriau su juo nekvailioti, nes Mačetė turi tiek nevaldomo įniršio, kad 44 kolekciniais kardais sudorotų visus „Nesunaikinamus“.

Finaliniai veiksmo trilerio titrai išduos, kad Robertas Rodriguezas visai norėtų pratęsti energingą žanrinio kino atrakciją. Mačetė tikrai norės sugrįžti į ekranus ir nužudyti dar tuziną niekadėjų. Tad dabar mums atėjo eilė pasakyti, ar pageidausime dar sykį ateiti į pasimatymą su nesunaikinamu ir nesustabdomu meksikiečiu.   


Filmo „Mačetė“ pasaulinė premjera Lietuvoje – rugsėjo 3 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius