Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2021 08 03

Rudenį pasirodys lietuviškas kino filmas „Drugelio širdis“: skatins būti savimi

„Drugelio širdis“ – tai režisierės Inesos Kurklietytės naujausias filmas vaikams ir šeimai, kurį Lietuvos žiūrovai kino teatruose išvys jau šį rudenį. Filmas neša stiprią socialinę žinutę vaikams – nebijokite būti savimi, nebijokite būti kitokiais, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Kadras iš kino filmo „Drugelio širdis“
Kadras iš kino filmo „Drugelio širdis“ / Asmeninio archyvo nuotr.

„Drugelio širdis“ pasakoja apie ypatingą berniuką Juozapą, kuris slepia didelę paslaptį, yra kitoks, dėl to nėra itin mėgstamas mažo miestelio vaikų. Tik susidraugavęs su mergaite Rugile, Juozapas įstengia nugalėti savo baimes, nes draugystė daro stebuklus. Ilgametražis kino filmas įkvėptas Modestos Jurgaitytės knygos „Ypatingas“ – scenarijų kūrė pati rašytoja kartu su režisiere I.Kurklietyte.

„Norisi, kad mes kasdien mokytumėmės suprasti vienas kitą, mokytumėmės atsiprašyti ir atleisti, mokytumėmės gyventi artimo neatstumdami ir neniekindami. „Drugelio širdis“ ir yra toks filmas, kuris, tikiu, paskatins jaunąjį žiūrovą nebijoti būti originaliu, nepataikauti stipresniems ir turėti drąsos atskleisti savo talentą“, – sako režisierė Inesa Kurklietytė. „Drugelio širdis“ – jau antras režisierės filmas vaikams – 2007-aisiais vaikiška juosta „Varnų ežeras“ pelnė tarptautinius apdovanojimus.

Pagrindinį herojų Juozapą įkūnijo Elijas Malinauskas, o jo draugę Rugilę – Vilnė Konstancija Abukevičiūtė. Filme vaidina vaikai, atrinkti filmavimams iš visos Lietuvos, o suaugusiųjų vaidmenis atlieka aktoriai Eglė Jackaitė, Lukas Petrauskas, Gabrielia Kuodytė, Toma Vaškevičiūtė, Marius Repšys, Gabija Jaraminaitė, Julius Žalakevičius, Sonata Visockaitė, Violeta Mičiulienė bei kiti. Labai svarbius vaidmenis atlieka vabalai, drugeliai ir katinas.

Filmo „Drugelio širdis“ operatorius – Viktoras Radzevičius, kūręs vaizdą filmams „Miegančių drugelių tvirtovė“, „Edeno sodas“ (abiejų rež. A.Puipa). Prodiuserė – Živilė Gallego iš „Fralita Films“, taip pat prodiusavusi filmus „Sangailės vasara“ (rež. A.Kavaitė) ir „Emilija iš Laisvės alėjos“ (rež. D.Ulvydas).

„Drugelio širdis“ – tai pirmasis lietuviškas filmas visai šeimai po labai ilgo laiko, todėl tikimės, kad jis paskatins vaikus ir jų tėvelius iš naujo atrasti malonumą žiūrėti filmą kino teatre visiems drauge,“ – filmo pasirodymo laukdama teigia filmo prodiuserė Ž.Gallego.

Filmo platinimu Lietuvoje rūpinasi kompanija „Acme Film“. Žiūrovams pristatomas pirmasis filmo reklaminis plakatas ir pagrindinės filmo nuotraukos.

Filmą iš dalies finansavo Lietuvos kino centras, Kūrybiškos Europos Media programa ir Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius