Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 02 22

Rusijos teismas nubaudė „Stalino mirtį“ parodžiusį Maskvos kino teatrą

Rusijos teismas ketvirtadienį skyrė vienam Maskvos kino teatrui 100 tūkst. rublių (1 450 eurų) baudą už tai, kad jis parodė šalyje uždraustą britų komediją „Stalino mirtis“ (Death of Stalin).
Kadras iš filmo „Stalino mirtis“
Kadras iš filmo „Stalino mirtis“ / Kadras iš filmo
Temos: 3 Kultūra Rusija Kinas

Rusijos kultūros ministerija sausį prieš pat premjerą atšaukė leidimą rodyti britų režisieriaus Armando Iannucci filmą, kuriame pasitelkiant satyrą vaizduojamos grumtynės dėl valdžios po Stalino mirties 1953 metais.

Leidimas buvo atšauktas Rusijos pareigūnams pavadinus juostą įžeidžiama ir ekstremistine.

Teismas už administracinį pažeidimą nubaudė pagal sovietinę vaikų organizaciją pavadintą kino teatrą „Pioner“, parodžiusį tą juostą nepaisant oficialaus draudimo, pranešė Rusijos naujienų agentūros.

Keturis „Stalino mirties“ seansus surengęs kino teatras naujienų agentūrai AFP sakė, kad ruošiasi skųsti šį teismo sprendimą.

Kaip sausį nurodė Kultūros ministerija, leidimas rodyti tą filmą atšaukiamas pareigūnams nustačius, kad jame yra „informacijos, kurios platinimas Rusijoje teisiškai draudžiamas“.

Anglų ir prancūzų juosta Rusijos kino teatruose turėjo būti rodoma nuo sausio 25-osios. Prieš ją protestavo konservatyvūs veikėjai, nors recenzijos Rusijos laikraščiuose buvo geros.

Po vieno iš to filmo seansų sausio 26-ąją Rusijos policija surengė reidą kino teatre „Pionier“. Po to jo atstovai dėl „nuo mūsų nepriklausančių priežasčių“ atšaukė visus planuotus „Stalino mirties“ seansus ir grąžino žiūrovams pinigus už iš anksto įsigytus bilietus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius