Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 18

Rytis Zemkauskas rekomenduoja: 5 filmai, sulaukę daugiausiai žiūrovų simpatijų

Video siužete publicistas Rytis Zemkauskas rekomenduoja penkis „Kino pavasario“ filmus, sulaukusius bene daugiausiai žiūrovų simpatijų 2016 metais. Filmų sąrašą bei sinopsius rasite šiame straipsnyje.

1. „Trumanas“ (Truman, rež. Cesc Gay, Ispanija–Argentina, 2015)

Chulianas (Ricardo Darínas) ir Tomas (Javieras Cámara) po daugelio metų susitinka praleisti kelių dienų, tačiau jų pasimatymas tampa ir atsisveikinimu. Chulianui diagnozuota paskutinė vėžio stadija. Jis nutaria nesigydyti, o sutvarkyti visus svarbiausius reikalus: išdalyti savo nuosavybę, surengti savo paties laidotuves ir, svarbiausia, surasti naujus namus savo mylimam šuniui Trumanui.

2. „Vangūs vakarai“ (Slow West, rež. John Maclean, Jungtinės Valstijos, 2015)

Šiame filme grįžtama į XIX amžiaus Kolorado valstiją. Tik prieš kelerius metus čia baigėsi pilietinis karas, teritorija nesustabdomai plečiasi į vakarus. 16–metis škotas Džėjus pasibalnoja žirgą ir leidžiasi ieškoti mįslingomis aplinkybėmis į Ameriką pasprukusios mylimosios. Jis naiviai tikisi išgelbėti panelę Rožę ir gyventi kartu ilgai ir laimingai, tačiau patenka į spąstus.

Narsų paauglį išlaisvina nedaug kalbantis, bet taikliai šaudantis kaubojus Silas (Michaelis Fassbenderis). Patyręs, bebaimis, paslaptingas, teisėsaugos ieškomas raitelis pažada visokeriopą apsaugą ir pagalbą vietinių subtilybių nežinančiam Džėjui.

3. „Didesni purslai“ (A Bigger Splash, rež. Luca Guadagnino, Italija–Prancūzija, 2015)

Roko žvaigždė Mariana (Tilda Swinton) Italijos paplūdimyje mėgaujasi saule su savo meilužiu, kino operatoriumi Polu (Matthiasas Schoenaertsas). Po gerklės operacijos ji kuriam laikui pasitraukė iš viešo gyvenimo ir scenos.

Meilužius visiškai netikėtai aplanko muzikos prodiuseris Haris (Ralphas Fiennes). Maža to, jis pasirodo ne vienas, o su gražuole dukterimi Penelope (Dakota Johnson), kurią neseniai sutiko po ilgo nesimatymo.

4. „Komuna“ (Kollektivet, rež. Thomas Vinterberg, Danija–Švedija–Nyderlandai, 2016)

Intelektualių akademikų šeima Erikas (Ulrichas Thomsenas) ir Ana turi svajonių. Prestižiniame Kopenhagos rajone jie įsigyja vilą, kurioje kartu su dukterimi Frėja įsteigia komuną. Jie rengia bendraminčių susirinkimus, gurmaniškas vakarienes ir triukšmingus pobūvius.

Po vienu stogu jaukiai sutelpa draugystė, meilė, idealizmas, geismai ir linksmybės, tačiau netikėtas jausmų protrūkis mažą svajotojų bendruomenę nubloškia į skausmingą realybę. Jų santykių stiprumas, tolerancija vienas kitam ir deklaruojamas solidarumas turės išlaikyti sunkiausią iki šiol egzaminą.

5. „Mustangės“ (Mustang, rež. Denis Gamze Erguven, Prancūzija–Vokietija–Turkija, 2015)

Vasaros pradžia. Šiaurės Turkijos kaimelyje Lalė ir keturios jos seserys grįždamos iš mokyklos nekaltai žaidžia su berniukais. Tačiau tokius jų žaidimus suaugusieji traktuoja visiškai kitaip. Jiems tokie veiksmai atrodo kaip pasileidimas, tad nenuostabu, kad merginoms grįžus namo kyla skandalas.

Šeimos namai greitai tampa kalėjimu, o mokyklą pakeičia maisto gaminimo ir namų ruošos pamokos. Maža to, merginų dėdė jau planuoja dukterėčias ištekinti. Tačiau jas ne taip lengva sutramdyti. Jos visos svajoja būti laisvos ir nusprendžia kovoti už savo nepriklausomybę, peržengdamos visas ribas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius