Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2016 03 07

Š.Kirdeikis apie filmą „Ponas Gaga“: „Besidomintiems ryškiomis asmenybėmis“

„Šokis, ne tik ilgos valandos, praleistos šokių aikštelėje, tai – gyvenimo dalis, jausmų ir nuotaikų išraiška. Šokti – tai gyventi“, – apie magišką šokio galią, modernaus šokio stilių pasakojama režisieriaus Tomero Heymanno filme „Ponas Gaga“ („Mr. Gaga“). Įspūdžiais apie filmą „Ponas Gaga“ dalijasi talentingas choreografas, šokėjas Šarūnas Kirdeikis.
Šarūnas Kirdeikis
Šarūnas Kirdeikis / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Dokumentinis filmas vaizduoja vieno genialiausių choreografų Ohado Naharino gyvenimo detales, šokį didžiojoje scenoje. Ekscentriškasis, iš Izraelio kilęs O. Naharinas sugalvojo unikalią šokio judesių kalbą „Gaga“, kuri turi gydomųjų galių, įkvepia iš naujo atrasti savo kūno galimybes, suteikia neįtikėtino lankstumo, lavina ištvermę, išlaisvina vaizduotę ir jusles. 

VIDEO: Filmo „Ponas Gaga“ anonsas

Šarūnas Kirdeikis apie filmą  „Ponas Gaga“:

„Ši biografija parodo daug daugiau nei vien gyvenimo faktus. Čia pamatai ir ypatingos choreografijos atkarpų, ir ryškiausių asmenybių portretų, o darbo bei asmeninio gyvenimo užkulisiai sukelia įvairių emocijų – nuo gailesčio iki pasigėrėjimo.

Filmo „Ponas Gaga“ kadras
Filmo „Ponas Gaga“ kadras

Man patiko, kaip dokumentiniai kadrai iš repeticijų taikliai iliustruoja, koks fiziškai intensyvus yra šokėjo darbas. Įsimena situacijas lydintis žemas choreografo tembras, nuolat papildomas archyvų intarpais – taip iš detalių galvoje susidėlioja įvairiaspalvė, unikalios asmenybės istorija. Didžiausią įspūdį paliko montažas. Įdomu matyti, kaip į šokį transformuojasi choreografo vaikystės patirtys, tarnavimo kariuomenėje metai ar bendravimo su savo broliu dvyniu prisiminimai. Filme taikliai susilieja paprasta namų vaizdo kamera užfiksuotos akimirkos ir profesionalaus operatoriaus nufilmuoti kadrai, kuriuose įamžinti dabartiniai choreografo darbai.

Filmo „Ponas Gaga“ kadras
Filmo „Ponas Gaga“ kadras

„Ponas Gaga“ patvirtina faktą, jog kūrybinių impulsų galima aptikti visur – O. Naharinas juos randa tiek savyje, tiek stebėdamas gaiviuosius gėrimus geriančią žmoną. Nors technika yra svarbi, tačiau unikalumo neišmoksi. Įdomu pamatyti, kokį kelią turėjo nueiti choreografas, kokios aplinkos ir žmonės jį suformavo kaip tokio žanro, tokios formos kūrėją bei įkvėpė jo darbus.

Filmas patiks visiems, susiduriantiems su kūryba, ar tiesiog besidomintiems ryškiomis asmenybėmis, šokiu, ieškantiems įkvėpimo.“

Plačiau apie filmą skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius