Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 02

Šalies kino teatrai savaitgalį išgyveno ypatingą štilį

Visų šventųjų savaitgalis ne visai šventiškomis žvakutėmis užsidegė komercinio repertuaro filmams. Daugelio iš jų pajamos spalio 30 – lapkričio 1 d. sumažėjo 57–76 proc. ir tik KELIONĖ Į VANDENYNO GELMES išlaikė džiaugsmingesnį stabilumą.
Kino teatras
Kino teatras / Photos.com nuotr.
Temos: 1 Rinka

Akivaizdu, kad tai nėra normalus rezultatas, kurį labiausiai lėmė iš miestų masiškai išvykę ir artimųjų kapus lankę žmonės. Tereikėjo šeštadienio vakarą išeiti į Vilniaus centrą pasivaikščioti tuščiomis gatvėmis ir pažvelgti į baruose/restoranuose dvelkiančią ramybę, kad įsitikintum, jog šis savaitgalis nedžiugins palankiais vėjais kino rinkos dalyvių.

Įdomiausia, kad jau antrą savaitgalį naujas premjeras leidžia tik kino platinimo kompanija ACME, o kiti konkurentai išėjo neformalių rudens atostogų ir spaudžia dar užsilikusias sultis iš senienų. Todėl net pirmąsias šešias vietas užima vien tik dominuojančios ACME kino produktai.

Įspūdingai startavęs spalio 23-25 d., savaitgalio lyderis lietuviškai dubliuotas animacinis nuotykis DEBESUOTA, NUMATOMA MĖSOS KUKULIŲ KRUŠA susimažino apetitą iki 88,5 tūkst. Lt, o fantastinis veiksmo trileris ŽAIDĖJAS per antrąjį savaitgalį prisišaudė tik 17 tūkst. Lt. Šie nauji filmai dar tikrai neišnaudojo savo galios ir turėtų atsigriebti prarastus litus darbo dienomis ir kitą savaitgalį.

Bet didžiausią ir ne pačią maloniausią staigmeną tekštelėjo siaubo trileris PJŪKLAS VI, sugebėjęs supjaustyti į gabalus ir krauju apšlakstyti vos 73 tūkst. Lt. Prisiminus, kad vyresnieji begėdiškai tiražuojamo sadistinio „šiurpalo“ broliukai jau per pirmojo savaitgalio puotą sudorodavo solidesnes porcijas ir neišsigąsdavo Visų šventųjų savaitgalio, tai yra menkas pasiekimas. Juk lygiai prieš metus įjungtas PJŪKLAS V sutraiškė 233 tūkst. Lt ir užfiksavo šio siaubo serialo rekordą.

Ką tai galėtų reikšti? Jeigu PJŪKLAS VI neatsigaus per artimiausias dienas ir nepradės gąsdinti tautos visu pajėgumu, galėsime daryti išvadą, kad vienodomis idėjomis užspringęs ir tesugebantis kartotis siaubo atrakcionas sparčiai praranda gerbėjų armiją. Baimės pojūčio trokštantys žiūrovai nėra kvaili ir nori mokėti už originalumą. Kai jiems šeštą kartą bandoma prastumti tą patį filmą, suvyniotą į naują popieriuką, nereikia stebėtis visuotine atmetimo reakcija.

Jau PJŪKLAS V pasėjo pirmąsias nusivylimo sėklas, bet filmo autoriai nepadarė jokių išvadų ir šiemet PJŪKLAS VI JAV kino teatruose pralaimėjo dvikovą iš niekur atsiradusiam siaubo eksperimentui PARANORMALUS AKTYVUMAS. Kuklusis kūrinys dar 2007 m. tyliai debiutavo Slamdance nepriklausomų minimalistinio biudžeto filmų forume (jis vyksta tuo pačiu metu ir tame pačiame Park Sičio kurorte, kaip ir garsusis Sandansas) ir kone pusantrų metų kantriai laukė, kol užkibs didžiųjų studijų meškerės.

Pirmąją vietą Lietuvos kino teatruose, kaip ir daugelyje kitų pasaulio šalių, užėmė muzikinis dokumentinis filmas MAIKLAS DŽEKSONAS. PABAIGA, kuris per 5 dienas uždainavo ir pašoko už 196 tūkst. Lt. Įspūdingas rezultatas realiai galėjo būti dar skaitlingesnis, jei per pirmas dvi dienas įgyto pagreičio su 103 tūkst. Lt trumpam nenuslopintų ne laiku prasidėjusios Vėlinės. Bet su profesionalaus choreografo Kenny Ortega'os filmu viskas bus gerai, nes PABAIGĄ lydi pavydėtinai pozityvūs atsiliepimai, o daugelis žiūrovų tikriausiai keliaus atsisveikinti su popkaraliumi ne vieną kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius