-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 21

Šalies vadovai reiškia užuojautą dėl V.Paukštės mirties

Vytautas Paukštė buvo vienas tų aktorių, kuriems prabilus nutyla triukšmas, reikšdamas užuojautą dėl Nacionalinės premijos laureato mirties sako prezidentas Gitanas Nausėda.
Vytautas Paukštė
Vytautas Paukštė / Ramūno Danisevičiaus nuotr.

„V.Paukštės kūrybinis kelias – tai ištisa Lietuvos teatro ir kino epocha, trukusi daugiau nei penkis dešimtmečius. Tai buvo vienas iš tų aktorių, kuriems prabilus nutyla triukšmas ir antraeiliai dalykai pasitraukia į šoną“, – rašoma ketvirtadienį paskelbtoje prezidento užuojautoje.

Anot šalies vadovo, žmonės prisimins aktoriaus V.Paukštės stiprį ir įtaigų, raiškiai tariamą žodį, būdingą būtent jo kartos aktoriams, nesumeluotą emociją ir nuolatinį tiesos ieškojimą.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Gitanas Nausėda
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Gitanas Nausėda

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė reiškia nuoširdžią užuojautą dėl teatro ir kino aktoriaus Vytauto Paukštės mirties.

„Tai skaudi netektis visos Lietuvos kultūrai. V.Paukštės talento gerbėjų atmintyje ilgam išliks ir ateities kartas įkvėps žavesį kėlusi aktorinė meistrystė ir sukurti vaidmenys. Nuoširdžiai užjaučiu artimuosius ir visus pažinojusius šią šviesią asmenybę“ , – sakė premjerė I.Šimonytė.

V.Paukštė įkūnijo visą lietuviško teatro epochą, reikšdamas užuojautą dėl aktoriaus mirties sako kultūros ministras Simonas Kairys.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Simonas Kairys
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Simonas Kairys

„Netekome Asmenybės, kuri įkūnijo visą lietuviško teatro epochą. V.Paukštė buvo neatskiriama ne tik Klaipėdos, bet ir visos Lietuvos kultūrinio gyvenimo dalis“, – ketvirtadienį paskelbtoje užuojautoje sako ministras.

Pasak S.Kairio, V.Paukštės sukurti vaidmenys teatro scenoje tapo legenda, o retas talento, profesinės atsakomybės, išminties ir žmogiškos šilumos derinys visuomet išliks pavyzdžiu.

Kino ir teatro aktorius, Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, Klaipėdos miesto garbės pilietis V.Paukštė mirė būdamas 90-ies.

V.Paukštė gimė 1932 metais liepos 2-ąją Kaune, 1957-aisiais baigė Lietuvos konservatoriją.

Per savo karjerą teatre sukūrė daugiau kaip 130 vaidmenų, dar per 70 personažų įkūnijo kino vaidmenyse.

Apie V.Paukštę režisierius Valdas Babaliauskas 2013 metais sukūrė dokumentinį filmą „Vytautas Paukštė. Įslaptintas gyvenimas“.

Aktorius yra apdovanotas Gedimino ordino Riterio kryžiumi, Vyriausybės meno premija, Lietuvos nacionaline premija, Auksiniu scenos kryžiumi, ordino Už nuopelnus Lietuvai Komandoro didžiuoju kryžiumi bei Auksine gerve.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius