Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 18

Savaitės kino naujienos: IMDB paskelbė, kokiais aktoriais domėjomės labiausiai

Šią savaitę kino pasaulyje visi toliau dėliojo metų geriausius, „Oskarai“ paskelbė devynis svarbiausius užsienio filmus, Ryanas Renoldsas prašė savo fanų pagalbos, o naujus anonsus išleido keli projektai, įskaitant Christopherio Nolano „Diunkerką“.
Savaitės kino naujienos / Fotokoliažas
Savaitės kino naujienos / Fotokoliažas

Jei ieškodami filmų kartais lankotės „IMDB“, tikėtina, jog esate vienas tų, kurie balsavo metų žvaigždės rinkimuose. Kas mėnesį po 250 milijonų unikalių lankytojų pritraukiantis puslapis metų pabaigoje suskaičiuoja, kokios žvaigždės žmonėms įdomiausios.

2016 metais pirmoje sąrašo vietoje yra Margot Robbie. Nors šiemet išėjo trys aktorės filmai, pirmojoje vietoje ji yra neabejotinai dėka „Savižudžių būrio“ (Suicide Squad), kuriame suvaidino Harley Quinn.

Antrojoje vietoje liko Emilia Clarke iš „Sostų karų“, trečiojoje – dvylikametė Millie Bobby Brown iš „Keistesnių dalykų“, o ketvirtojoje – Tomas Hardy. Visą dešimtuką rasti galite čia.

Geriausi nerealizuoti scenarijai

Kitas ne mažiau įdomus sąrašas yra geriausi nerealizuoti scenarijai. Kasmet 250 Holivudo studijų prodiuserių sudaro savo mėgstamiausių nenufilmuotų scenarijų dešimtuką, ir gautas sąrašas paskelbiamas viešai. Pirmoje vietoje šiais metais – Madonnos biografija.

Rekomenduojame patiems peržiūrėti visą sąrašą, kuriame yra ir rimtų projektų, greičiausiai rasiančių sau režisierių, ir absoliučių keistenybių (pavyzdžiui, vienas projektų pasakoja apie tai, kaip scenaristas gauna užduotį sugalvoti istoriją naujam Jasono Bourne’o filmui ir tam padaryti pasikviečia patį J.Bourne’ą). Visas sąrašas, surikiuotas populiarumo tvarka, laukia čia.

Nesutarimai dėl „Oskarų“

„Oskarų“ nominacijos visada sukelia emocijų bangą, bet šįsyk Akademija supykdė viso pasaulio autorinio kino gerbėjus.

Į devintuką užsienio šalių filmų nepateko tokie visų giriami filmai kaip prancūzų „Ji“ (Elle), Ispanijos „Chulieta“ (Julieta) ar Čilės „Neruda“, bet pateko mažai kam girdėta Australijos drama „Tanna“ bei kritikų sudirbta Xaviero Dolano juosta „Tai tik pasaulio pabaiga“ (It’s Only the End of the World).

Nors pats „Oskaras“ neabejotinai keliaus Maren Ade „Toniui Erdmanui“, „Ji“ yra antras labiausiai giriamas šių metų Europos filmas, ir jo nepatekimas net į išplėstinį sąrašą jau dabar pradėtas vadinti didžiausia neteisybe šios kategorijos istorijoje. Likę sąrašo nariai yra:

  • Danija, „Minų laukas (Land of Mine) – režisierius Martinas Zandvliet
  • Vokietija, „Tonis Erdmanas“ (Toni Erdmann) – režisierė Maren Ade
  • Iranas, „Komivojažierius“ (The Salesman) – režisierius Asgharas Farhadi
  • Norvegija, „Karaliaus pasirikinimas“ (The King’s Choice) – režisierius Erikas Poppe
  • Rusija, „Rojus“ (Paradise) – režisierius Andrei Konchalovsky
  • Švedija, „Gyveno kartą Uvė“ (A Man Called Ove) – režisierius Hannes Holmas
  • Šveicarija, „Mano, Cukinijos, gyvenimas“ (My Life as a Zucchini) – režisierius Claude Barras

Dar vienas filmų top'as

Paskutinis savaitės sąrašas priklauso žurnalui „Film Comment“. Geriausių metų filmų dvidešimtukus naujienose skelbėme ir praėjusius dvi savaites, tačiau šis, subjektyvia autoriaus nuomone, yra pats įdomiausias.

Pirmą vietą, kaip visada ir visur, laimėjo „Tonis Erdmanas“, o kiti aukščiausiai sąraše atsidūrę Lietuvoje jau rodyti filmai yra ketvirtoje vietoje likusios „Didybės kapinės“ (Cemetery of Splendour) ir devinta nuo viršaus – „Ateitis“ (Things to Come). Visas sąrašas.

Vieno mylimiausių praėjusių metų filmų „Deadpool“ aktorius Ryanas Reynoldsas turi savo veikėjui didelių planų. Šią savaitę aktorius paprašė savo fanų užversti studiją bei aktorių Hugh Jackmaną prašymais padaryti bendrą Deadpoolo ir Ernio filmą.

Tai vargiai tikėtina visų pirma dėl to, jog pats H.Jackmanas jau seniai pareiškė prie superherojaus vaidmens negrįšiantis, bet turint omenyje, kiek uždirbo „Deadpool“, viskas įmanoma.

Savo atidarymo filmą paskelbė Sandenso kino festivalis. Jį pradės turbūt garsiausio visų laikų filmo apie klimato kaitą tęsinys – „Nepatogi tiesa 2“. Tai gana netikėta, mat niekas nežinojo, jog po mėnesio festivalį atidarysiantis filmas išvis kuriamas. Šiaip ar taip, faktas, jog Alas Gore’as sugrįžta pasakoti apie mūsų keliamą pavojų nepraėjus pusei metų po Donaldo Trumpo išrinkimo būtų ironiškas, jei nebūtų toks liūdnas.

Paskutinius du Supermeno filmus režisierius Zackas Snyderis po „Teisingumo lygos“ kelsis pasakoti apie Afganistano kare dirbantį žurnalistą. Pastarąjį anksčiau vaidinti buvo sutikę Christianas Bale’as ir Seanas Pennas, bet šiuo metu pagrindinio aktoriaus nėra. Tiesa pasakius, turint omeny kaip mažai gerbėjų turėjo „Betmenas prieš Supermeną“, sunku tikėtis, kad didžiausios planetos žvaigždės veršis vaitinti pas Z.Snyderį.

Kitas superherojų pasaulio atstovas vietoj karo suks į psichologinių problemų kiną. Kapitonas Amerika, Chrisas Evansas, vaidins serialo „Jekyll“ perdirbinyje į filmą. Jo veikėjas – asmenybės susidvejinimu sergantis daktaras – bando apsaugoti šeimą nuo savęs paties. Filmą režisuos Rubenas Fleischeris, davęs mums „Zombių žemę“ (Zombieland). Išleidimo datos kol kas nėra, bet komanda neabejotinai dirbs aplink Ch.Evanso grafiką.

Galiausiai, trečia superherojų naujiena yra tai, jog Patrickas Wilsonas vaidins „Akvameno“ filmo blogietį. 2018-ųjų spalio mėnesį išeisiančiame filme pagrindinį veikėją vaidins Jasonas Mamoa (Khalas Drogo iš „Sostų karų“), o P.Wilsono veikėjas, matyt, nesėkmingai bandys jį nugalėti.

J.J.Abramsas, atsakingas ne tik už paskutinius „Žvaigždžių karus“, bet ir už „Vakarų pasaulį“, pradeda darbus prie naujo serialo. „Glare“ pasakos apie tai, kaip žmonija kolonizuoja kitą planetą. Nei siužeto, nei datos kol kas nėra, bet kai esi žmogus, sūkūręs didžiausią metų filmą ir labiausiai aptarinėjamą naują serialą, „HBO“ tavimi pasitikės kone aklai.

Ch.Nolano „Diunkirkas“ daugeliui neabejotinai vienas laukiamiausių metų filmų, o kadangi anonsas atrodo taip pat gražiai kaip visa, ką padaro Ch.Nolanas, tai peržiūrėjus jį laukiančių turėtų atsirasti dar daugiau. Pasaulinė „Diunkerko“ premjera – liepos 21 d.

VIDEO: Dunkirk - Survival Teaser - Warner Bros. UK

„Bjaurusis aš“ saga populiari ne ką mažiau už Ch.Nolaną (išvis per tris filmus ji uždirbo daugiau kaip pustrečio milijardo dolerių), ir nėre priežasties, kodėl „Bjaurusis aš 3“, išeinantis birželio 30 d. turėtų pasirodyti nors kiek prasčiau.

VIDEO: Despicable Me 3 - Official Trailer - In Theaters Summer 2017 (HD)

O jei už mielą animaciją ar karinius filmus jums labiau patinka su logikos dėsniais besipešantis Vinas Dieselis, tai šią savaitę išėjo ir naujausias aštuntos „Greitų ir įsiutusių“ dalies anonsas.

VIDEO: The Fate Of The Furious (2017) Trailer (Universal Pictures)

Galiausiai, jei esate pakvaišęs dėl „Brėkštančio blogio“, dozė Walterio White’o jums niekuomet nepakenks. Legendinis veikėjas į ekraną sugrįžo trumpame „Saturday Night Live“ skeče, kuriuo baigiame šios savaitės naujienas.

VIDEO: The Lead with Jake Tapper Cold Open - SNL

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius