Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 01

Savaitės kino naujienos: Ryanas Goslingas vaidins Neilą Armstrongą

Tarpušvenčiu kino pasaulyje paaiškėjo naujas Ryano Goslingo vaidmuo, žurnalas „Forbes“ paskelbė pelningiausių aktorių sąrašą, paskelbti ketvirtos „Nesunaikinamų“ dalies planai, o portalas „Indiewire“ metus pabaigė su įspūdingu 35-eriu režisierių mėgstamiausių metų filmų interviu.
Ryanas Goslingas
Ryanas Goslingas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2016-ais daugiausiai uždirbo superherojai

R.Goslingui ir režisieriui Damienui Chazelle metų pradžia turėtų būti nepamirštama. „Kalifornijos svajos“ yra favoritas laimėti geriausio filmo „Oskarą“, o paties R.Goslingo pergalė aktoriaus rinkimuose irgi nėra neįmanoma.

Matydami tokią bendro projekto sėkmę jiedu dirbs kartu ir vėl. Trečiasis D.Chazelle filmas, „Pirmasis žmogus“, pasakos apie Neilo Armstrongo gyvenimą. Pagrindinį vaidmenį jame atliks R.Goslingas. Tai – šioks toks netikėtumas, mat abu pirmieji D.Chazelle filmai pasakojo apie muzikos pasaulį. Bet galbūt pats laikas sukti į kitus vandenis.

Tačiau net tokios žvaigždės kaip R.Goslingas nublanksta prieš komiksų herojus. Ir tai puikiausiai atsispindi „Forbes“ sudarytame daugiausiai savo filmai uždirbusių aktorių dešimtuke, kur devyni iš dešimties aktorių vaidino superherojų filmuose.

Pirmoje vietoje atsidūrė aplenkusi kitas „Kapitonas Amerika: Pilietinis karas“ žvaigždes Chrisą Evansą ir Robertą Downey Jr.

Kadras iš filmo/Scarlett Johansson filme „Šlovė Cezariui!“
Kadras iš filmo/Scarlett Johansson filme „Šlovė Cezariui!“

Pilnas dešimtukas:

1. Scarlett Johansson
2. Chris Evans
3. Robert Downey Jr.
4. Margot Robbie
5. Amy Adams
6. Ben Affleck
7. Henry Cavill
8. Ryan Reynolds
9. Felicity Jones
10. Will Smith

Nuolatiniai naujienų rubrikos skaitytojai turbūt prisimins, kad tas pats Willas Smithas buvo ir „Forbes“ labiausiai neatsiperkančių žvaigždžių sąraše ir nors nėra neįmanoma, jog aktorius būtų ir vienas labiausiai publiką pritraukiančių, ir labiausiai pervertintų, formulė, pagal kurią „Forbes“ daro savo sąrašus atrodo mažų mažiausiai keistoka.

Naujienos iš tęsinių pasaulio

Kalbant apie nesuvokiamas formules, „Nesunaikinami 4“ greitai bus filmas kinų ekranuose. Net ir turint omenyje, kad pirmos trys dalys visame pasaulyje surinko tris ketvirčių milijardo, tai šiek tiek keistoka – neatrodo, jog kam nors būtų patikusi trečia dalis, ar kad kas nors reikštų norą tęsiniui. Bet Sylversterio Stallone’s, Jasono Stahamo ir Arnoldo Schwarzeneggerio nuotykiai turės dar bent vieną skyrių, planuojamą 2018-iems.

Neabejotinai didžiausia savaitės kino naujiena buvo Carrie Fisher mirtis. Ir nors turint omenyje, jog niekas nežino naujausios „Žvaigždžių karų“ dalies siužeto, neaišku, kiek įtakos tai turės Princesės Lėjos rolei, naujausiame filme aktorė spėjo nusifilmuoti visose scenose. Tai patvirtino studija „Lucasfilm“, tad liūdėdami dėl aktorės netekties galima pasidžiaugti bent dėl fakto, jog dar kartą išvysime ją „Žvaigždžių karuose“.

Sąrašai, anonsai, plakatai

Puslapis „Indiewire“ metų pabaigoje savo lankytojams paruošė didžiulę dovaną ir pakalbino 35 režisierius apie mėgstamiausius jų metų filmus. Jų sąrašuose, žinoma, daugybė nuspėjamų favoritų, bet pilna ir mažiau girdėtų pavadinimų. Kadangi straipsnis milžiniškas, siūlome patiems jame susirasti patikusių filmų (ar serialų) kūrėjus ir įsidėmėti jų rekomendacijas. Tai padaryti galite štai čia.

Dar vieną dešimtuką sudarė „TorrentFreak“. Jų daugiausiai nelegaliai atsisiųstų serialų sąraše pirmoje vietoje šiemet, kaip ir keturis metus prieš tai, atsidūrė „Sostų karai“. Tai neturėtų stebinti, nes visi „HBO“ bandymai kovoti su piratavimu neatsižvelgia į faktą, jog milijonai žiūrovų „Sostų karus“ pasiekti legaliai tiesiog neturi jokios galimybės. Antroje sąrašo vietoje stovi „Vaikščiojantys numirėliai“, o trečias liko „Vakarų pasaulis“.

Žiaurų, tik suaugusiems tinkamą anonsą švenčių įkarštyje išleido mokslinės fantastikos trileris „Svetimas: Vienuolynas“. Ridley Scotto „Prometėjo“ tęsinys atrodo daugiau kaip jo perdirbinys, nes naujoje dalyje nėra beveik nei vieno pirmosios aktoriaus, o siužetas skamba kone identiškai pirmtakui. Šiaip ar taip, naujo R.Scotto reikia laukti bet kokia forma. Pasaulinė filmo premjera – gegužės 19 d.

VIDEO: Alien: Covenant | Official Trailer [HD] | 20th Century FOX

Pabaigai, Wesas Andersonas, kuris praėjusią savaitę oficialiai paskelbė apie naują animacinį filmą, šią savaitę atskleidė, kaip jis atrodys. Pirmasis „Šunų salos“ plakatas atrodo labiau kaip komiksas nei kaip filmas, bet norint susidaryti tikslesnę nuomonę greičiausiai teks palaukti anonso.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius