Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 17

Savaitgalį kviečia nemokamas Airijos kino savaitgalis

Airijos ambasada ir Lietuvos kinematografininkų sąjunga ateinantį savaitgalį – lapkričio 20–22 d. Lietuvos kinematografininkų sąjungos kino klube rengia Airių kino dienas, pasiūlysiančias europietiško kino mėgėjams tris pastarųjų metų airiškus filmus. Tai pirmas tokio pobūdžio airiškų filmų savaitgalis Lietuvoje, skirtas tiems, kurie mėgsta gerą kiną jaukioje, nestandartinėje aplinkoje. Peržiūros nemokamos.
Airių filmas
Airių filmas / Kadras iš filmo
Temos: 1 Airija

Penktadienio vakarą (lapkričio 20 d. 18 val.) laukia pažintis su 2008 metais sukurta dokumentine juosta „Gelbėtojai“ (Saviours) ir trim jos herojais – jaunais boksininkais iš Dublino Šv. Išganytojo Olimpinės bokso akademijos bokso klubo.

Pavojingoje Dublino miesto šiaurinėje dalyje šis klubas tapo saugiu prieglobsčiu, o sumanių trenerių vadovaujami jaunieji boksininkai dėl geresnio gyvenimo kovoja ir ringe, ir už jo ribų. Pabėgėlio statuso siekiančiam Abdulai iš Ganos daugiausia jėgų atima kova dėl galimybės likti Airijoje. Deanas, vietinis Dublino gatvių vaikinas, svajoja laimėti olimpinį auksą, tačiau kovoja su jį nuolat persekiojančiomis traumomis.

O vienas didžiausių klubo talentų – jaunas airių-karibų kilmės boksininkas Darrenas Sutherlandas, pernai Pekino Olimpinėse žaidynėse laimėjęs Airijai bronzą, desperatiškai blaškosi tarp bokso ir studijų universitete. Liamo Nolanso ir Rosso Whitakerio nufilmuota ir režisuota juosta buvo pripažinta geriausiu Europos dokumentiniu filmu Tarptautiniame Pietų Afrikos kino festivalyje (2008) bei geriausiu pilno metražo dokumentiniu filmu Waterford kino festivalyje (2007).

Šeštadienio popietę (lapkričio 21 d. 17 val.) bus pristatyta 2006 metų jungtinės airių, vokiečių, anglų ir švedų gamybos kriminalinė drama „Priešakinė linija“ (The Front Line, scenarijaus autorius ir režisierius Davidas Gleesonas), pasakojanti skaudžią Airijos emigranto Džo Jumbo, atvykusio iš Kongo Demokratinės Respublikos, likimo istoriją.

Gavęs ilgai lauktą pabėgėlio statusą, įsidarbinęs vieno Dublino banko apsauginiu, sulaukęs savo šeimos, Džo, rodos, galėtų pasijusti laimingas, bet laimės iliuzija išsisklaido jam patekus į Dublino gangsterių grupuotės akiratį. Kokį pasiūlymą gauna nusikaltėlių pagrobtas Džo, kas nutinka jo artimiesiems ir kokios paslaptys apie Džo tapatybę ir praeitį atsiskleidžia, sužinosite pažiūrėję sukrečiančią įtempto veiksmo dramą, 2007 metais nominuotą Airijos kino ir televizijos akademijos apdovanojimams (IFTA) Geriausio filmo, Geriausio režisieriaus ir Geriausio scenarijaus kategorijose.

Sekmadienį (lapkričio 22 d. 15 val.) lauksime jaunimo ir norinčių prisiminti neramios paauglystės metus. Romantiška, žaisminga, puikia jaunųjų aktorių vaidyba pasižyminti Marian Quinn režisuota drama „32A“ (2007) su šiltu humoru pasakoja apie trylikametę mergaitę ir jos bendraamžes, iš mergaičių virstančias merginomis. Užsisegusi savo pirmąją 32A dydžio sniego baltumo liemenėlę, pagrindinė herojė Meiv žengia į pasaulį jau nebe kaip vaikas. Tiksliai pagauti „pereinamojo“ laikotarpio rūpesčiai ir žavesys, nuoskaudos ir džiaugsmai, įtikinami psichologiniai herojų portretai, paremti pačios režisierės autobiografija, sukuria tikrovišką 1979-ųjų Dublino paauglės ir airių šeimos įvaizdį.

Juosta buvo pripažinta geriausiu debiutiniu filmu Airijos kino festivalyje Galway Film Fleadh (2007), operatoriui PJ Dillonui Airijos kino ir televizijos akademija (IFTA) paskyrė apdovanojimą už geriausią operatoriaus darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius