Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 11 19

Savaitgalį Lietuvos ir pasaulio kino teatruose karaliavo finalinė garsiosios „Saulėlydžio“ sagos dalis „Brėkštanti aušra. 2 dalis“

Vos kino teatruose debiutavusi finalinė garsiosios „Saulėlydžio“ sagos dalis „Brėkštanti aušra. 2 dalis“ tapo dar vienu šios frančizės sėkmės įrodymu ir darsyk patvirtino, kad susidomėjimas romantiškomis meilės istorijomis su vampyrišku prieskoniu neslopsta. Milijonus pakerėjęs pasakojimas apie Belą ir Edvardą Kalenus ir jų dukrą Renesmė perkeltas į kino ekranus tapo tikru hitu.
Kristen Stewart ir Robertas Pattinsonas filme „Brėkštanti aušra. 2 dalis“
Kadras iš filmo „Brėkštanti aušra. 2 dalis“ / Kadras iš filmo

Skaičiuojama, kad per debiutinį savaitgalį pasaulyje „Brėkštanti aušra. 2 dalis“ surinko įspūdingą sumą – net 341 mln. JAV dolerių. Iš jų – 141 mln. JAV dolerių tik Amerikoje. „Šie skaičiai – įrodymas, kad negalima nuvertinti „Saulėlydžio“ sagos gerbėjų. Finalinė pagal Stephenie Meyer romanus kurtų filmų dalis beveik pasiekė šios frančizės rekordą, kuris priklauso filmui „Jaunatis“, šis prieš trejus metus surinko 142,8 mln. JAV dolerių. „Brėkštanti aušra. 2 dalis“ pralenkė filmą „Brėkštanti aušra. 1 dalis“ ir užėmė 8-ąją vietą bendrame filmų atidarymo savaitgalių tope. Tai išties dramatiškas ir daug žadantis startas“, – rašė Imdb.com apžvalgininkai.

Puikus startas juostos „Brėkštanti aušra. 2 dalis“ laukė ir Lietuvoje – čia filmas surinko įspūdingą daugiau kaip pusės milijono litų sumą ir taip pat tapo ryškiu savaitgalio lyderiu bei vienu žiūrimiausių filmų šiemet.

Šiuo metu pranašaujama, kad palankių kritikų vertinimų sulaukusi finalinė „Saulėlydžio“ sagos dalis taps pačia sėkmingiausia per visą penkerius metus trukusios frančizės istoriją, o štai BoxOffice.com vyriausiasis redaktorius Philas Contrino teigė neabejojantis, kad didžiąją pajamų dalį juosta susirinks už JAV ribų ir nesunkiai perkops milijardo JAV dolerių ribą. Praėjusiais metais kino ekranus pasiekęs filmas „Brėkštanti aušra. 1 dalis“ visame pasaulyje surinko 705 tūkst. JAV dolerių.

Premjeros savaitgalį „Brėkštanti aušra. 2 dalis“ aplenkė ir praėjusį savaitgalį kino topuose karaliavusį naujausią bondiados filmą „007 operacija Skyfall“. Įdomi statistika – pagal Thewrap.com duomenis, net 79 proc. filmo „Brėkštanti aušra. 2 dalis“ pirmojo savaitgalio žiūrovų Amerikoje – moterys, o 50 proc. visų žiūrovų jaunesni nei 25-erių metų.

Didysis milijonus pakerėjusios „Saulėlydžio“ sagos finalas – jau Lietuvos kino teatruose.

Filmo „Brėkštanti aušra. 2 dalis“ anonsas:

VIDEO: BRĖKŠTANTI AUŠRA. 2 DALIS - kinuose nuo lapkričio 16 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius