Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 05 25

„Scanorama“ skelbia registraciją į konkursinę programą

Europos šalių kino forumas „Scanorama“ jau vienuoliktus metus iš eilės kviečia jaunuosius kino talentus dalyvauti konkursinėje trumpametražių filmų programoje „Naujasis Baltijos kinas“ (NBK). Skelbdama registracijos pradžią „Scanorama“ šiemet laukia kūrėjų̨ darbų iš devynių̨ Baltijos jūros regiono valstybių̨, kuriuos vertins ir apdovanos iškilių Europoje pripažintų kino profesionalų vadovaujama žiuri, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Scanorama
Scanorama / L.Bartkaus nuotr.

Registracija į šių̨ metų konkursinę programą vyks iki rugpjūčio 3 d. Atsižvelgiant į 2020-aisiais sulėtėjusius ir nutrauktus naujų filmų gamybos darbus, į konkursą kaip ir pernai, kviečiami filmai, sukurti nuo 2018 m. sausio 1 d. Svarbiausia, kad jie nebūtų viešai demonstruoti kino teatruose ar kituose Lietuvoje vykstančiuose festivaliuose.

„Šiandien gyvename didelių iššūkių bei neapibrėžtumo laikotarpiu, tačiau tikime, kad tai gali būti šviesių permainų pradžia. Ne tik nestabdome „Scanoramos“ veiklos, bet ir intensyviai dirbame, kad artėjant rudeniui savo žiūrovams galėtume pristatyti kuo įdomesnę ir vertingesnę kino filmų paletę. Todėl NBK vaidmuo šiemet ypatingas – tai ne tik kvietimas atsiskleisti jaunųjų kūrėjų talentams, bet ir padrąsinimas kino bendruomenei išlikti vieningiems ir stipriems“, – festivalio ir NBK planus pristatė „Scanoramos“ įkūrėja ir meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Pasak G.Arlickaitės, pagrindiniu NBK tikslu ir toliau išlieka jaunųjų kino talentų skatinimas siekti didžiojo ekrano ir imtis naujų projektų.

L.Bartkaus nuotr./Gražina Arlickaitė
L.Bartkaus nuotr./Gražina Arlickaitė

Paraiškas dalyvauti konkursinėje programoje kviečiami teikti kūrėjai iš 9 Baltijos jūros regiono šalių: Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos, Danijos, Švedijos, Suomijos, Rusijos ir Vokietijos.

Tradiciškai, tarptautinė žiuri apdovanos du geriausius filmus. Kūrėjų̨ lauks Audiovizualinių kūrinių autorių̨ teisių asociacijos „AVAKA“ įsteigtas 3000 eurų piniginis prizas (geriausiam lietuviškam filmui) ir „Scanoramos“ įsteigtas 5000 eurų piniginis prizas (visos programos geriausiam filmui).

Visas konkurso sąlygas ir registracijos formą galima rasti čia.

Šiemet Europos šalių kino forumas „Scanorama“ vyks lapkričio 5–22 dienomis, Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius