2018 11 19

„Scanorama“ tęsiasi jūsų namuose: visą savaitę festivalio filmus galima žiūrėti internetu

Ką tik atsisveikinusi su žiūrovais Vilniuje, „Scanorama“ tęsiasi jūsų namuose. Visą savaitę populiariausius „Scanoramos“ filmus žiūrovai galės išvysti internetu, platformoje „ŽMONĖS Cinema“.
„Kaltė“
„Kaltė“ / „Scanorama“ nuotr.

16-tą kartą vykstanti „Scanorama“ kokybiško kino mėgėjus pasitiko su naujausiais filmais iš daugiau nei 30 Europos šalių. Festivalis šiuo metu tęsia kino šventę Kaune, Klaipėdoje, vėliau ir Šiauliuose. Nesuspėjusių pamatyti visų norimų festivalio filmų kine, laukia staigmena – lapkričio 19–25 dienomis net šeši „Scanoramos“ filmai visiems Lietuvos žiūrovams bus pasiekiami internetu, adresu Zmonescinema.lt.

„Labai džiaugiuosi, kad „Scanoramos“ filmai atranda naujų erdvių, kurios žiūrovams suteikia daugiau laisvės rinktis ir filmus žiūrėti legaliais būdais. Laikais, kai žmogus pats nori rinktis, kada ir ką jam žiūrėti, tokios platformos kaip „ŽMONĖS Cinema“ turi labai dideles perspektyvas“, – sako „Scanoramos“ įkūrėja ir meno vadovė Gažina Arlickaitė.

„Scanorama“ / Lennart Nilsson nuotr. /„Ingmaro Bergmano beieškant“
„Scanorama“ / Lennart Nilsson nuotr. /„Ingmaro Bergmano beieškant“

Projekto „ŽMONĖS Cinema“ vadovė Andrė Balžekienė džiaugėsi festivalio persikėlimu ir į interneto erdvę, suteikiančiu galimybę kinu mėgautis net tiems, kurių miestus „Scanorama“ aplenkia. „Tikime, kad kokybiškas kinas turi būti legaliai prieinamas visoje Lietuvoje. Džiaugiamės, kad bendradarbiaudami su „Scanorama” galime pasiūlyti aukštos meninės vertės filmus žiūrovams, kurių miestuose kino teatre šių filmų pamatyti galimybės nėra.“, – sako A.Balžekienė.

Festivalio mylėtojai internete ras nemažai šių metų „Naujienų iš Šiaurės“. Viena jų – įtemptas ir realybės dvilypumą atskleidžiantis danų režisieriaus Gustavo Möllerio trileris „Kaltė“. Ne mažiau įspūdinga ir vienos moters kova su gimtosios Islandijos kraštovaizdį griaunančia pramone Benedikto Erlingssono filme „Kariaujanti moteris“. Norvegų režisierės Tuvos Novotny filmas „Akloji zona“ parodys, kaip stipriai ir netikėtai aukštyn kojomis gali apvirsti beveik tobulos šeimos gyvenimas. Galiausiai Christian Lo darbas „Pašėlusios gastrolės“ kvies įsijausti į roko žvaigždžių, arba bent jau norinčių tokiomis tapti, gyvenimą.

„ŽMONĖS Cinema“ platformoje skirtas dėmesys ir Vakarų bei Vidurio Europos filmams. Režisieriaus László Nemeso „Saulėlydis“ nukels žiūrovą į 1913-ųjų Budapeštą, kuriame gražiąją epochą pamažu keičia visuotinis saulėlydis ir pamirštama žmogiškumo sąvoka. Dokumentiniame Margarethe von Trotta bei Felix Moeller filme „Ingmaro Bergmano beieškant“ prisiminta legendinė kino asmenybė, apie kurią prisiminimais dalijasi garsūs aktoriai bei režisieriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius