-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 15

Septyni „Žvaigždžių karų“ filmai nuo blogiausio iki geriausio

Visi girdėjome, jog „Disney“ planuoja po naujus „Žvaigždžių karus“ kiekvienais metais. Ir kas gali juos kaltinti, ypač jei šios naujos dalys padarytos taip pat kokybiškai, kaip „Galia nubunda“. „Šelmis-1. Žvaigždžių karų istorija“ proga pateikiame „USA Today“ sudarytą septynių ankstesnių filmų išrikiavimą nuo prasčiausio iki geriausio.
Kadras iš filmo „Šelmis-1. Žvaigždžių karų istorija“
Kadras iš filmo „Šelmis-1. Žvaigždžių karų istorija“

7. „Žvaigždžių karai: epizodas I – pavojaus šešėlis“ / Star Wars: Episode I – The Phantom Menace (1999)

Daug kas antrosios George’o Lucaso trilogijos negali pakęsti. Ir ne be priežasties. Pirmasis jos filmas yra „Žvaigždžių karų“ istorijos dugnas. Jame gausu nuobodžių, galutinei istorijai nereikšmingų detalių, idiotiškų veikėjų (Jar Jar Binksas) ir nuolatinių pasikartojimų, o vienintelis tikrai įdomus veikėjas, Darthas Maulas, ekrane praleidžia maždaug tris minutes.

Autorius bandė pavaizduoti politinę situaciją, kurioje išaugo Anakinas, bet tai padarė tokiu būdu, kuris paprasčiausiai nebuvo įdomus.

VIDEO: Star Wars Episode I: The Phantom Menace - Trailer

6. „Žvaigždžių karai: epizodas II – klonų ataka“ / Star Wars: Episode II – Attack of the Clones (2002)

Ši juosta tokia pilna nekokybiškų efektų, kad žiūrėdami garantuotai pasiilgsite originalios trilogijos dekoracijų ir kostiumų. O tarp Haydeno Christenseno ir Natalie Portman neegzistuoja nė lašelio šilumos – jie kartu iškylauja, kaunasi su blogiečiais ir galiausiai susituokia, bet visa romantika negalėtų būti suvaidinta prasčiau.

Ir vis tik „Klonų ataka“ nėra prastas filmas. Bent jau kai ekrane yra Ewano McGregoro suvaidintas Obi-Wan Kenobis. Pirmoji scena, kurioje jiedu su Anakinu vejasi Zamą Wessellį, netgi visai smagi.

VIDEO: Star Wars Episode II: Attack of the Clones - Trailer

5. „Žvaigždžių karai: epizodas III – sitų kerštas“ / Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005)

Tai, kad paskutinis antros trilogijos filmas yra pats geriausias, nėra joks sutapimas. Trečiojoje dalyje Anakinas pagaliau pasuka į tamsos pusę, ir nors jo transformacija iš geriečio į vaikus žudantį maniaką įvyksta per greitai, fanai čia pagaliau gauna kažką įdomaus.

Jo žmona Padmė, mirštanti dėl sudaužytos širdies, irgi atrodo kaip pernelyg dramatiškas sprendimas. Bet Yodos kova su senatoriumi Palaptinu ir Obi-Wano susirėmimas su Anakinu yra vienos geriausių scenų visoje sagoje.

VIDEO: Star Wars Episode III: Revenge of the Sith - Trailer

4. „Žvaigždžių karai: epizodas VI – džedajaus sugrįžimas“ / Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi (1983)

Ši dalis gera tuo, kad teisingai atsisveikina su savo veikėjais. Lukas Skywalkeris taria sudie Yodai, Hanas Solo ima elgtis brandžiau nei ankstesnėse dalyse, sukilėlių ir Imperijos dvikova sugeba nustelbti ankstesnių dalių mūšius, o Luko ir Dartho Vaderio dvikova yra būtent toks finalas, kokio reikėjo trilogijai.

Jei paskutinieji Vaderio gyvenimo momentai, kai jis grįžta į teisingumo pusę, nesuvirpina jums širdies, tai pasitikrinkite, ar išvis ją turite.

VIDEO: Return of the Jedi: Theatrical Trailer 1982

3. „Žvaigždžių karai: epizodas VII – galia nubunda“/ Star Wars: Episode VII – The Force Awakens (2015)

Režisierius J. J. Abramsas pirmąkart nuo pačios pradžios pristato naujus pagrindinius veikėjus. Rey yra protinga ir kovinga, Finnas – kaip iš akies trauktas Hanas Solo, o Kylo Renas yra tiesiog Darthas Vaderis su šūsnimi emocinių problemų.

J. J. Abramsas eina pavojingai arti savęs kartojimo, bet galiausiai „Galia nubunda“ pasinaudoja senomis idėjomis, kad padėtų pamatus naujoms. Beje, šio filmo paskutinė scena yra turbūt geriausia sagos istorijoje.

VIDEO: Star Wars: The Force Awakens Official Trailer #1 (2015) - Star Wars Movie HD

2. „Žvaigždžių karai: epizodas IV – nauja viltis“ / Star Wars: Episode IV – A New Hope (1977)

Nesunku suprasti, kaip filmas, turintis tiek nuostabių veikėjų, iškart surado milijonus žiūrovų visame pasaulyje. Lukas čia tėra išlepęs ūkininkas. Kenobis jam paaiškina apie tai, kaip Darthas Vaderis nužudė jo tėvą (nors scenos svarba aiški tampa tik daug vėliau). Hanas ciniškai žiūri į kiekvieną kitą personažą, robotai C-3PO ir R2-D2 nuolat kivirčijasi, o Leia bene vienintelė išlieka drąsi pavojaus akivaizdoje. Nors jų kelionė tik prasideda, labai paprasta pamilti šiuos veikėjus.

VIDEO: Star Wars A New Hope 1977 Trailer

1. „Žvaigždžių karai: epizodas V – Imperija puola“ / Star Wars: Episode V – Empire Strikes Back (1980)

Neabejotinai geriausias iš septyneto. Visų pirma į akis krinta tam metui puikūs efektai ir „kiečiausi“ robotai kino istorijoje. Bet ir be jų čia pilna lobių: Vaderio prisipažinimas yra turbūt didžiausias visų laikų twistas, Yodos ir Luko treniruotės yra lygiomis dalimis įkvepiančios ir juokingos, o Hano ir Leios meilės prisipažinimai, įvykstantys jį nusitempiant blogiečiams, prideda veiksmo filmui taip reikalingų jausmų.

Vardyti galima be pabaigos – šis filmas neabejotinai yra vienas geriausių visų laikų tęsinių ir originalaus kūrėjo šedevras.

VIDEO: Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back - Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius