Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 09

Šeštoji projekto „Kinas po žvaigždėmis“ savaitė

Smurtas, juodasis humoras, aistrų bei melo pinklės, politika, pankrokas ir, žinoma, meilė – tokia šeštosios „Kino po žvaigždėmis“ savaitės filmų temų įvairovė. Kino teatro „Pasaka“ projekto organizatoriai kviečia pamatyti publikos pamėgtus ir profesionalų gausiai apdovanotus filmus po žvaigždėtu rugpjūčio dangumi.
Filmas „Peilio ašmenimis“
Filmas „Peilio ašmenimis“ / Kadras iš filmo

Ispanų kino lobiai

Įtempto siužeto 1995 m. trileris „Tezė“ yra vienas pirmųjų filmų, prabilusių apie snuff kiną (kai žmonės žudomi priešais filmavimo kamerą). Bet čia smurto įsigalėjimo tema atskleidžiama ne per žiaurius kadrus, o per netikėtumų kupiną scenarijų.

Siužetas pasakoja apie kino mokyklos studentę, rašančią diplominį darbą apie smurtą kine bei televizijoje. Į jos rankas patenka kino juosta, kurioje užfiksuota, kaip negailestingai nužudoma mergina. Mergina atpažįsta tos pačios mokyklos studentę ir, pradėjusi tyrimą, išsiaiškina, jog paslaptingai dingusiųjų yra ne viena…

Ispanų režisierius Alejandro Amenábaras yra žinomas iš filmų „Atmerk akis“ su Penelope Cruz ar „Kiti“ su Nicole Kidman. Per penkias su puse savaitės nufilmuotas ilgametražis jo filmas „Tezė“ pelnė septynis nacionalinius Ispanijos kino apdovanojimus „Goya“ ir buvo nominuotas aštuntajam.

„Žiemos ekranų“ geriausieji

Filmas „Peilio ašmenimis“ seka „herojų“, kuris stengiasi elgtis teisingai neturėdamas kitos išeities, kaip tik rinktis neteisingą kelią.

Popieriaus gamykloje aukštas pareigas užimantis Bruno Davert atleidžiamas iš darbo kartu su keliais šimtais kitų įmonės darbuotojų. Bandydamas atgauti tarnybą, jis pasiruošęs viskam, netgi savo konkurentų žudymui.

Graikų kilmės Prancūzijoje gyvenantis režisierius Costa Gavras kine yra pagarsėjęs „politikavimu“. Žymiųjų „Z“ ir „Amen“ autoriaus filmas „Peilio ašmenimis“ vėl prabyla juodojo humoro kalba.

Diagnozė: Woody Allen

Barselonos valdžia pasiūlė padengti Woody Alleno filmo „Viki Kristina Barselona“ gamybos išlaidas, jeigu jis bus statomas būtent šiame mieste, nepaisant to, kad suma viršijo pusantro milijono eurų. Nors vaizdai jame ispaniški, skambantys dialogai – tipiškai niujorkietiški.

Dvi draugės amerikietės (Rebecca Hall ir Scarlett Johansson) atvyksta atostogų į romantiškąją Barseloną. Jos kardinaliai skirtingai vertina lengvabūdiškus santykius su nepažįstamais vyrais, bet abi pasiduoda vieno žavingo ispanų dailininko (Javier Bardem) vilionėms. Merginos net sapne negalėjo įsivaizduoti, koks pavojingas jausmų žaidimas jų laukia, kai paaiškėja, kad gražuolio buvusi žmona (Penelope Cruz) užsimoja susigrąžinti meilę audringais grasinimais.

Temperamentingas vaidmuo ugningajai Penelopei pelnė „Oskaro“ premiją, o Woody Allenas papildė apdovanojimų kolekciją „Auksiniu gaubliu“ už geriausią filmą komedijos/miuziklo kategorijoje.

Pasimatymas kine

Nuotaikingoje romantinėje komedijoje „Prancūziška apgaulė“ žavioji Audrey Tautou („Amelija iš Monmartro“, „Coco prieš Chanel“) vaidina grožio salonui vadovaujančią 30-metę kirpėją Emilę. Vieną pavasario rytą jauna moteris gauna aistringą anoniminį meilės laiškelį ir nusprendžia jį persiųsti savo mamai, kuri niekaip neatsigauna po skyrybų. Planas suveikia stipriau nei tikėtasi. Emilei tenka ne tik aprūpinti mamą nuolatiniais meilės laiškais, bet ir surasti žmogų, kuris suvaidintų laiškų autorių. Ji visai nenujaučia, kad pirmąjį laišką brūkštelėjęs Žanas beveik kasdien sukiojasi kirpykloje ir siekia vienišės Emilės dėmesio.

Pasaka Classics

1981-ieji, Lenkija. Pats Solidarumo judėjimo, kovojusio prieš komunistų valdžią, įkarštis. Įvykių centre – aštuoniolikmetis Janekas, mėginantis pažinti pasaulį. Pirmoji vyno taurė, pirmasis maištas, pirmoji meilė... Vaikinas su draugais įkuria pankroko grupę ir įsimyli žavią merginą Basią. Skirtingų jaunuolių tėvų vertybių blaškoma meilė Janeką ir Basią paverčia to meto Romeo ir Džiuljeta.

Filmas „Viskas, ką myliu“ – odė laisvei, meilei ir muzikai. Autentiškumo juostai suteikia garso takelyje skambantys lenkų pankroko hitai ir tai, kad aktoriai muziką atliko gyvai, be jokių fonogramų.

Tai pirmasis lenkų filmas, kuriame šalies devintojo dešimtmečio įvykiai nušviečiami jaunosios kartos akimis. Režisierės Agnieszkos Holland vadovaujama komisija išrinko „Viskas, ką myliu“ lenkų kandidatu „Oskaro“ nominacijai gauti. Šiuo Jaceko Borcucho filmu Lenkija debiutavo ir „Sundance“ kino festivalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius