Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 02 /2023 04 27

Siaubo romanų gerbėjams: 10 nuviliančių Stepheno Kingo knygų ekranizacijų

Rašytojas Stephenas Kingas yra vadinamas tikru siaubo romanų meistru. Ir ne veltui, nes jo dosjė sudaro serija puikių knygų, pagal kurias buvo pastatyti kino filmai. Visgi ne visi jie buvo verti dėmesio.
Stephenas Kingas
Stephenas Kingas / „Scanpix“/AP nuotr.

Galima ilgai ginčytis, kas geriau – knyga ar kino filmas – tačiau tenka pripažinti, kad kai kurie S.Kingo trileriai po adaptacijos ir iškeliavimo į kino teatrus neatrodė tokie viliojantys kaip ant spausdintų knygos lapų išdėstyta istorija.

Ir nors S.Kingo ekranizacijose vaidino tokie kino milžinai kaip Jackas Nicholsonas, Tomas Hanksas ar Christopheris Walkenas, būta ir tokių ekranizacijų, kurios tiesiog nesudomino kino gerbėjų.

Šį kartą siūlome susipažinti su 10 tokių ekranizacijų, kurių sąrašą sudarė whataculture.com.

10

„Skerdyklė“

Angliškai – „The Mangler“. Tai 1995 metais pasirodęs Tobe'o Hooperio režisuotas filmas, sukurtas pagal tokio paties pavadinimo S.Kingo romaną. Tuo tarpu ekranizuota istorija publikuota 1972 metais žurnale „Cavalier“.

Veiksmo įkarštyje – paslaptingos žmonių mirtys, kurias narplioja policijos pareigūnai. Paaiškėja, kad prie visko nagus yra prikišęs blogį sėjantis demonas.

9

„Cell“

Tai tik 2016 metais kino teatrus pasiekęs kino filmas, kuriame vaidina tokie kino grandai kaip Johnas Cusackas ir Samuelis L.Jacksonas. Filmo režisierius – Todas Williamsas. Šis kino darbas sukurtas remiantis 2006 metais išleista tokio pat pavadinimo S.Kingo knyga.

„Cell“ pasakoja istoriją apie zombiais paverstus Žemės gyventojus. Juos kažkas valdo skambindamas į mobiliuosius telefonus, kurių pasaulyje – keli milijardai. Tipiškas S.Kingo scenarijus.

8

„Kukurūzų vaikai“

Tai 1984 metais kino teatrus pasiekęs filmas, sukurtas remiantis S.Kingo parašyta trumpa istorija, kuri 1977 metais buvo išspausdinta „Penthouse“ žurnale. Kino filmą režisavo Fritzas Kierchas.

Tai istorija apie vaikus, kuriuos kažkas valdo ir jiems nurodo, jog reikia žudyti suaugusiuosius. Viskas vardan didesnio kukurūzų derliaus.

Tai viena garsiausių S.Kingo kūrybos ekranizacijų. Remiantis šios knygos istorija buvo sukurti dar keli kino filmai.

7

„Sidabrinė kulka“

Angliškai filmas žinomas „Silver Bullet“ pavadinimu. 1985 metais pasirodęs filmas sukurtas pagal 1983 metų S.Kingo knygą „Cycle of the Werewolf“. Režisierius – Danielis Attiasas.

Filme pasakojama istorija apie mažo miestelio ramų gyvenimą, kurį sutrikdo nesibaigiančios žmogžudystės. Miestelio gyventojai mano, kad tai maniako darbas, tačiau vienas berniukas įtaria, kad su šiurpiais nusikaltimais susijęs vilkolakis.

6

„Sapnų gaudyklė“

2003 metais pasirodžiusį filmą režisavo Lawrence'as Kasdanas. Filmas, kuris angliškai pavadintas „Dreamercatcher“, sukurtas remiantis tokio paties pavadinimo S.Kingo romanu.

Mokslinės fantastikos filme pasakojama apie ypatingų draugų kompaniją – visus juos sieja keistos galios, įgytos dar vaikystėje. Vieniems iš šios kompanijos teks pasiaukoti, kad išgelbėtų pasaulį, kurį jau pradeda pulti ateiviai iš kosmoso.

5

„Graveyard Shift“

1990 metų filmą režisavo Ralphas S.Singletonas. Jis sukurtas remiantis tokio paties pavadinimo trumpa S.Kingo istorija, kuri pirmą kartą publikuota 1978 metais žurnale „Cavalier“.

Filme pasakojama apie apleistą malūną, kuriame pasipila paslaptingos žmogžudystės. Ieškodami atsakymų, malūno darbuotojai randa paslaptingą labirintą, kuris veda iš malūno tiesiai į kapines.

4

„Kerė“

Neeilinė ekranizacija. Būtent 1974 metais išleistas S.Kingo romanas „Kerė“ (angl. „Carrie“) tapo debiutiniu. Šią ekranizaciją režisavo Brianas De Palma, o ji kino teatrus pasiekė 1976 metais.

Siaubo filme pasakojama apie mokykloje kenčiančią ir patyčių auka tapusią mergaitę Kerę, kuri nėra eilinė paauglė – ji turi antgamtinių galių.

3

„Švytėjimas“

Tai kino filmas, kurį tikrai esate girdėję. 1980 metais sukurtas filmas paremtas 1977 metų tokio pat pavadinimo S.Kingo romanu. Filmo režisierius – garsusis Stanley Kubrickas.

Filme pagrindinį vaidmenį atliko kino legenda Jackas Nicholsonas. Jo suvaidintas personažas su šeima išvyksta atostogauti į apleistą namą kalnuose. Kuomet šeimą name įkalina viską aplink užpustęs sniegas, pagrindinį filmo veikėją apsėda namo vaiduokliai ir jis pradeda medžioti savo šeimą.

Tiesa, dėl šio filmo pakliuvimą į sąrašą galima gerai pasiginčyti, mat daugelis rašytojo gerbėjų būtent „Švytėjimą“ laiko viena geriausių ekranizacijų, šis filmas neretai pakliūna ir į geriausių knygų adaptacijų sąrašus.

2

„The Lawnmower Man“

Šis filmas tik iš dalies susijęs su S.Kingo 1975 metais žurnale „Cavalier“ paskelbta trumpa istorija. Filmo kūrėjai tik iš dalies rėmėsi S.Kingo knyga. Filmo režisierius – Brettas Leonardas.

Fantastiniame filme pasakojama apie mokslininką, kuris naudodamas pažangius metodus mokymo proceso metu gali padėti greitai tobulėti žmogui. Savo eksperimentų objektu jis pasirenka paprastą sodininką, kuris netrukus tampa neįtikėtinu žmogumi. Visgi jis turi savo planų, kurie nesutampa su monstrą sukūrusio mokslininko siekiais.

1

„Maximum Overdrive“

1986 metais sukurta fantastinė komedija yra ne tik parašyta paties S.Kingo. Jis pats šį filmą ir režisavo. Filmas paremtas 1973 metais „Cavalier“ žurnale publikuota trumpa istorija „Trucks“.

Filmas gavo dvi Auksinių aviečių nominacijas – už blogiausią režisieriaus darbą ir blogiausio aktoriaus vaidmenį.

Tai buvo pirmas ir paskutinis kartas, kuomet S.Kingas režisavo filmą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius