-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 09

„Sidabrinės gervės“ apdovanojimams pateiktas rekordinis paraiškų kiekis

Po metų pertraukos grįžtantys „Sidabrinės gervės“ apdovanojimai šiais metais susilaukė kaip niekada didelio kino bendruomenės susidomėjimo. Apdovanojimams kino kūrėjai pateikė daugiau nei 80 filmų, kurie pretenduoja į „Sidabrinės gervės“ statulėlę. Ceremonija, kurioje paaiškės geriausi pastarųjų dviejų metų filmai ir kūrėjai, įvyks jau lapkričio 22 dieną.
„Sidabrinė gervė“ spaudos konferencija
Sidabrinė gervė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Kultūra Kinas

Šiais metais kino kūrėjų paraiškas vertinanti Atrankos komisija turės kaip niekada daug darbo. Šiemet vykstančiuose apdovanojimuose dalyvauja filmai, kurių premjeros vyko nuo 2018 m. balandžio iki 2020 m. rugpjūčio. Apdovanojimuose varžysis beveik 50 trumpametražių ir daugiau nei 30 ilgametražių filmų. AVAKA vadovas Darius Vaitiekūnas sako, kad toks dalyvaujančių filmų kiekis, tik patvirtina faktą, jog šie nacionalinio kino apdovanojimai kino industrijai yra kaip niekad reikalingi.

„Kūrėjų aktyvumas leidžia daryti išvadą, kad „Sidabrinė gervė“ parskrido ne veltui – kino kūrėjams tai svarbus renginys. Tą matome ir iš gautų paraiškų kiekio. Filmų vertinimui sudarėme itin stiprią 9 narių komisiją, kurią sudaro kompetentingi kino profesionalai. Kol kas šios komisijos narių sudėtis nėra viešinama, bet bus paskelbta jau po įvykusio renginio“, – teigia AVAKA vadovas Darius Vaitiekūnas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Vaitiekūnas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Darius Vaitiekūnas

Į „Sidabrinės gervės kiaušinio“ nominaciją, teikiamą už metų geriausią studento darbą, šiais metais pretenduoja virš 20 filmų. Daugiausiai jų – vaidybiniai. „Sidabrinės gervės kiaušinio“ nominacija teikiama siekiant atkreipti dėmesį į jaunus lietuviško kino talentus ir skatinti juos kurti.

Pirmoji Atrankos komisija, galutinai sudaryta ir patvirtinta AVAKA Tarybos posėdyje, darbus pradėjo jau šią savaitę. Pirmojo posėdžio metu komisijos nariai supažindinti su specialiai jiems sukurta inovatyvia sistema, kurioje jie turi galimybę žiūrėti ir vertinti pateiktus filmus. Laikantis visų saugumo reikalavimų, pirmasis komisijos posėdis įvyko erdviame kino teatre, ten, kur filmai ir pasiekia savo žiūrovus.

Netrukus kino industrijoje veikiančios institucijos bus pakviestos teikti savo delegatus į Balsavimo komisiją, kuri iki lapkričio 16 dienos išrinks „Sidabrinės gervės“ laureatus. Siekiant surinkti plačią profesionalų komandą, į šią komisiją delegatus gali teikti visi norintys kino industrijos profesionalai. Tai daryti galima el. paštu: info@sidabrinesgerves.lt.

Apdovanojimus „Sidabrinė gervė“ organizuoja Audiovizualinių kūrinių autorių teisių asociacija AVAKA. Apdovanojimus jau 12 metų iš eilės globoja Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas. Iškilmingą apdovanojimų įteikimo ceremoniją lapkričio 22 diena tiesiogiai transliuos TV3 televizija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius