-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 16

„Skalvijoje“ – filmas už atliekas, skirtas perdirbti

Kovo 17 d. 17 val. „Skalvijoje“ nekomercinio kino gurmanai darkart turės galimybę nemokamai pasižiūrėti filmą, kuris bus dovanojamas tiems, kurie į kino centrą atneš perdirbti skirtų atliekų. Šįkart aplinkosaugai neabejingiems žiūrovams bus parodyta apdovanojimų festivaliuose gavusi Olandijos režisierės Threes Anna drama „Paukštis, kuris neskraido“ (2007 m.).
 Atliekų rūšiavimo konteineriai
Atliekų rūšiavimo konteineriai / „15 minučių“/Eriko Ovčarenko nuotr.

Žalias „Skalvijos“ sezonas yra socialinė akcija, kuria siekiama ugdyti gyventojų buitinių atliekų rūšiavimo įgūdžius, padėti suvokti, jog būtina tinkamai tvarkyti atliekas, nes kitaip į gamtą patenka pavojingų, kenksmingų medžiagų, kyla daug aplinkosauginių problemų.

Prie akcijos šį mėnesį prisideda ir DAROM jaunimas. DAROM – tai pilietinė socialinė akcija, kuria siekiama suburti kuo daugiau švarai ir tvarkai neabejingų gyventojų bei sukviesti juos į visuotinę švarinimosi talką, kuri šiemet vyks balandžio 18 d.

Prieš išeidami į Vilniaus gatves, parkus, pieveles, krantines akcijos dalyviai susitvarkys savo namus ir į „Skalviją“ atneš galvaninių elementų bei smulkios buitinės technikos prietaisų, kurie vėliau bus atiduoti perdirbti arba utilizuoti.

„Savo idėja ir tikslais DAROM akcija yra labai panaši į mūsų Žaliąjį sezoną. Mes kartu siekiame, kad žmonės mąstytų ekologiškai, pagarbiai elgtųsi su gamta ir jos ištekliais, būtų pilietiški ir draugiški. Todėl mielai bendradarbiaujame“, – teigė „Skalvijos“ kino centro direktorė Vilma Levickaitė.

Žaliąjį sezoną „Skalvijos“ kino centrui padeda įgyvendinti atliekų perdirbimo bendrovė „Žalvaris“, ryšių su visuomene kompanija „Publicum“ ir darnios plėtros klausimais konsultuojanti bendrovė „Alchemic“.

Daugiau informacijos apie Žaliąjį sezoną „Skalvijoje“ bei šio mėnesio filmą interneto svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius