-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 04 12

„Skalvijoje“ – lietuviško dokumentinio filmo „Kraujo kelias“ premjera

Antradienį, balandžio 17 d., 17.30 val. „Nepatogaus kino diskusijų klubas“ ir Onkohematologinių ligonių bendrija „Kraujas“ kino centre „Skalvija“ pristatys lietuvišką dokumentinį filmą apie kaulų čiulpų donorystę „Kraujo kelias“.
Kadras iš filmo "Kraujo kelias".
Kadras iš filmo "Kraujo kelias". / Bendrijos "Kraujas" nuotr.

Antradienį, balandžio 17 d., 17.30 val. „Nepatogaus kino diskusijų klubas“ ir Onkohematologinių ligonių bendrija „Kraujas“ kino centre „Skalvija“ pristatys lietuvišką dokumentinį filmą apie kaulų čiulpų donorystę „Kraujo kelias“.

Atėjusių į renginį laukia ne tik jaudinančio filmo premjera, bet ir diskusija apie kaulų čiulpų donorystę, žymaus fotografo Tomo Kaunecko fotografijų paroda „Šypsena“ bei galimybė, davus kraujo mėginį, užsiregistruoti į negiminingų kaulų čiulpų donorų gretas.

Bendrijos „Kraujas“ iniciatyva sukurtame dokumentiniame filme asmeniniais išgyvenimais ir mintimis apie ligą bei kaulų čiulpų donorystę dalijasi tiesiogiai su tuo susidūrę žmonės: kraujo vėžį įveikę pacientai ir jų artimieji, kaulų čiulpų donorai, gydytojai.

Dokumentinio filmo „Kraujo kelias” kūrėjai jautriai ir gražiai pažvelgė į donorystės stebuklą, meistriškai atidengė mirties-gyvybės spektaklio uždangą. „Kraujo kelias“ ne tik pasakoja apie kilnius donorus bei atsidavusius gydytojus, apie pacientus, kurių akyse žmonių gerumas uždega viltį gyventi, bet ir siekia žiūrovams priminti, kad tapti donoru ir dovanoti gyvenimą gali kiekvienas iš mūsų.

Po filmo vyksiančioje diskusijoje filmo kūrėjai ir herojai, bendrijos „Kraujas“ nariai, akcijos „Būk geras“ organizatoriai ir medikai kalbėsis apie kaulų čiulpų donorystės svarbą ir mitus, kuriais nepagrįstai apipinta ši donorystės forma. 

Kaulų čiulpų transplantacija – dažniausiai paskutinis gydymo būdas, galintis padėti pasveikti pacientams, sergantiems tam tikromis kraujo vėžio formomis. Pasidalinant sveikais kaulų čiulpais su sergančiuoju, gyvybę galima išgelbėti visiškai nepakenkiant savo sveikatai. Kaulų čiulpai, surinkti iš donoro kraujo ir persodinti ligoniui, prigyja jo organizme ir ima gaminti sveiką kraują.

Pasaulyje yra virš 18 mln. kaulų čiulpų donorų. Lietuvos registre potencialių donorų – beveik 7000, tačiau to nepakanka – daliai pacientų sunku rasti donorą. Kiekvienas žmogus, užsiregistravęs į negiminingų kaulų čiulpų donorų registrą – viltis dar vienam ligoniui įveikti sunkią ligą.

„Būk geras“ – tai bendrijos „Kraujas“ organizuojama informacinė-agitacinė kampanija, kurios tikslas – pristatyti visuomenei kraujo vėžio ir kaulų čiulpų donorystės problemas bei suteikti kuo daugiau informacijos apie tai, kaip kiekvienas iš mūsų gali prisidėti kovojant su šia liga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius