-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 08 09

„Skalvijoje“ – specialūs vengrų filmo „Paskalio biblioteka“ seansai

Tarptautinis Kauno kino festivalis kartu su Vengrijos ambasada rugpjūčio 10 d., penktadienį, 19 val. „Skalvijos“ kino centre pristato režisieriaus, scenaristo ir aktoriaus Szabolcs Hajdú filmą „Paskalio biblioteka“.
Filmas „Paskalio biblioteka“
Filmas „Paskalio biblioteka“ / Kadras iš filmo

Pasak Vengrijos ambasadoriaus pavaduotojos Zsófia Barkaszi, „filmas „Paskalio biblioteka“ pristatomas remiantis ilgamečiu Tarptautinio Kauno kino festivalio ir Vengrijos ambasados bendradarbiavimu. Szabolcs Hajdú yra vienas talentingiausių jaunosios Vengrijos filmų kūrėjų kartos atstovų, įvairių Vengrijos ir tarptautinių apdovanojimų laureatas, kurio vardas jau pažįstamas Lietuvos žiūrovams. Jo dažnai siurrealistiniai filmai perteikia labai realistiškas šių dienų problemas, ši spalvinga istorija – taip pat“.

Vengrų režisieriaus juostoje pasakojama, kaip išvykdama į Vakarus ieškoti geresnio gyvenimo, Rumunijos vengrė Mona Paparu (akt. Orsolya Török-Illyés) trimetę dukrą palieka prižiūrėti savo tetai būrėjai. Deja, dukrelę globoti pasiima vaikų apsaugos agentūra. Grįžusi namo, Mona nori susigrąžinti savo vaiką ir turi papasakoti apie svetur praleistus metus. Ji pradeda tikrą klajonių, meilės ir nusikaltimų išpažintį. Visa tai žiūrovą nukelia į spalvingą naktinį Liverpulio gyvenimą ir paslaptingą klubą pavadinimu „Paskalio biblioteka“.

Lydima kerinčio garso takelio, svajingo kameros darbo ir specialiųjų efektų, vienišos moters iš Rytų Europos istorija virsta vaizdinga šiuolaikine pasaka apie pavojingą laimės ieškojimą.

Penktasis ilgametražis režisieriaus Szabolcs Hajdú filmas „Paskalio biblioteka“ įvertintas ne tik Tarptautinio Kauno kino festivalio žiūrovų. 2010 m. ši juosta pelnė Vengrų filmų savaitės pagrindinį „Auksinės kino juostos“ apdovanojimą. Tais pačiais metais filmas įvertintas ir Tarptautinės organizacijos C.I.C.A.E. apdovanojimu Tarptautiniame Sarajevo (Bosnija ir Hercegovina) kino festivalyje.

Filmas „Skalvijos“ žiūrovams bus parodytas dar penkis kartus: rugpjūčio 11 d. 20.10 val., 12 d. 16 val., 14 d. 16.30 val., 17 d. - 16.30 val., 18 d. - 20.20 val. Filmas su angliškais subtitrais.

Bilietus galima įsigyti „Skalvijoje“, „Tiketos“ kasose bei internete www.tiketa.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius