-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 10 18

„Skalvijos“ kino teatre – rudeniškai lėtas „Filmas apie meilę ir grybus“

Tarptautinis Kauno kino festivalis kino gurmanus kviečia pasimėgauti išskirtinio skonio „Filmu apie meilę ir grybus“ (Now, Forager: A Film About Love and Fungi). Autentiškas, atviras ir aistringas pasakojimas apie maistą, darbą ir tarpusavio santykius nuo spalio 25 d. bus rodomas Vilniuje, „Skalvijos“ kino centre.
„Filmas apie meilę ir grybus“
„Filmas apie meilę ir grybus“ / Kauno kino festivalio nuotr.

Lucienas (Jason Cortlund) ir Regina (Tiffany Esteb) yra grybautojai. Jie verčiasi rinkdami grybus New Jersey miškuose ir tiekdami juos Niujorko restoranams. Jų gyvenimo būdas paprastas, o pajamos nestabilios. Kad užsitikrintų finansinį saugumą ir karjeros perspektyvas, Regina nusprendžia įsidarbinti aukštos klasės restorano virtuvėje. Liusjenas tokiam sprendimui priešinasi ir vietoje to pasiūlo atsisakyti jų turimo buto bei tapti klajojančiais grybautojais. Išsiskyrus sutuoktinių asmeniniams troškimams, jų santuoka per metus patiria rimtų išbandymų.

„Filmas apie meilę ir grybus“ – pirmasis JAV režisierių Jasono Cortlundo ir Julios Halperin dueto ilgametražis darbas. Šiems nepriklausomiems kino kūrėjams pavyko papasakoti pagrindinių veikėjų santykių istoriją be banalios romantikos ir dramoms būdingos įtampos. Užuot siekę žiūrovus sujaudinti ar šokiruoti, režisieriai siūlo stebėti gamtoje ir žmonėse vykstančius subtilius pokyčius.

Filmas turėtų būti įdomus visiems, vertinantiems „lėtą maistą“ ir mėgstantiems gaminti. Veikėjai išmaniai renka grybus ir su meile ruošia maistą, o vizualiai įspūdingos scenos parodo žiūrovams grybų kelią nuo miško iki prabangių Niujorko restoranų. Gero maisto mylėtojai neabejotinai papildys savo žinias apie įvairias grybų rūšis, jų gastronomines savybes ir panaudojimą.

Pasaulinė juostos premjera įvyko šiemet Tarptautiniame Roterdamo kino festivalyje (Olandija), o Lietuvoje – šeštojo Tarptautinio Kauno kino festivalio metu. Jasonas Cortlundas – kino režisierius, scenarijų autorius ir Julia Halperin – kino režisierė, montažo režisierė, prodiuserė kartu kuria nuo 1996-ųjų. Jų trumpametražiai filmai („Teksaso įkaitas“ (Texas Pawn, 1998), „Super lėlė“ (Superdoll, 2000), „Tarp valstijų“ (Interstate, 2006, 2007) ir kt.), video filmai bei instaliacijos rodomi kino festivaliuose, muziejuose ir meno institucijų erdvėse visame pasaulyje.

„Filmo apie meilę ir grybus“ spalio mėnesio seansai „Skalvijos“ kino centre: spalio 25 d. 17.10 val., 26 d. 16.00 val., 28 d. 20.20 val., 29 d. 20.40 val., 31 d. 20.40 val.  Bilietus galima įsigyti „Tiketoje“ ir „Skalvijos“ kasoje.

VIDEO: "Filmas apie meilę ir grybus"

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius