Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 04 14

Skudurinės Onutės nuotykiai

„Parduotuvių maniakės išpažintis“ (Confessions of a Shopaholic) JAV, 2009 m., 100 min. Rež. P. J. Hoganas. Vaidina: Isla Fisher, Hugh Dancy, Kristin Scott Thomas. Įvertinimas 2/4
„Parduotuvių maniakės išpažintis“
„Parduotuvių maniakės išpažintis“
Temos: 1 Nuotykiai

Kontekstas ir turinys

Tokios personos kaip Rebeka Blumvud (I. Fisher) ir sukėlė Didžiąją finansų krizę JAV, kuri dabar niokoja daugelį pasaulio šalių. Aišku, kalti ir bankai, suteikę didžiulius kreditus žmonėms, nemokantiems planuoti savo išlaidų. Arba tiems, kurie parduotuvėse patiria neapsakomos laimės būseną. Tokių pirkimo maniakų apstu ne tik Amerikoje. Filmo „Parduotuvių maniakės išpažintis“ herojė - žiauriai prasiskolinusi Rebeka ieško būdų grąžinti skolas ir beveik netyčia patenka į žurnalo, patariančio, kaip taupyti, darbuotojų gretas. Cha cha cha! Rebeka mėgina dirbti ir kartu užgniaužti savyje tą pragaištingą aistrą pirkti įvairius skudurus. Jos ramstis – draugė Siuzė (K. Ritter), kurios patarimų ji neklauso. Tačiau, padedant neįtikėtiniems sutapimams ir simpatiškam žurnalo redaktoriui (H. Dancy), Rebekai gali pavykti pasiekti tikslą.

Reziumė

Taigi, dar viena linksma komedija, kurios herojams negali įvykti nieko blogo, net jeigu jie labai stengtųsi viską sugadinti. Profesionalus darbas, kuo nereiktų stebėtis. Filmo režisierius yra susukęs romantinę komediją „Mano geriausio draugo vestuvės“ su J.Roberts. Be to, maniakės vaidmenį nuoširdžiai ir įtikinamai atlieka I. Fisher. Tai iš esmės teigiamas žmogus, pripažįstantis savo silpnybes ir norintis pasitaisyti. O kai aplink yra tiek daug geranoriškų žmonių (dar kartą cha cha cha!), tą nesunku pasiekti. Pavyzdžiui, apsilankius anoniminių parduotuvių maniakų (šopaholikų) būrelyje. Net pavydas ima žiūrint, kaip lengvai holivudiečiai štampuoja beveik tobulas, romantines bei šiek tiek pamokančias komedijas („Ir velnias dėvi Prada“, „27 suknelės“ ir t.t.). Kine irgi egzistuoja greitas maistas. Kartais jo paragauti – ne pro šalį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius