-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 08

Stevenas Spielbergas pristato naujausią režisūrinį darbą – karinę dramą „Karo žirgas“

Holivudo mohikanui prodiuseriui ir režisieriui Stevenui Spielbergui pabodo krimsti prodiuserio duoną. Į kino ekranus išleidęs „Tintinio nuotykius. Vienragio paslaptį“ režisierius beveik iškart pristato ir savo naujausią režisūrinį darbą – karinę dramą „Karo žirgas“ (orig. „War Horse“, 2011), kurio filmavimo darbai baigėsi tik šių metų gegužę.
Filmas „Karo žirgas“
Filmas „Karo žirgas“ / Filmo kūrėjų nuotr.

„Karo žirgas“ sukurtas remiantis 1982-aisiais išleistu Michaelo Morpurgo to paties pavadinimo romanu.

Filmas Pirmojo pasaulinio karo istoriją pasakoja Alberto (akt. Jeremy Irvine) ir jo ištikimo draugo, žirgo Džojaus akimis. Baikštųjį Džojų išsiuntus į mūšio lauką Prancūzijoje, Albertas, nepaisydamas savo jauno amžius, leidžiasi į frontą, ketindamas susigrąžinti iš gimtosios fermos paimtą ir į karo lauką išsiųstą arklį. Priekinėse fronto linijose kovojantis Džojus demonstruoja stebuklingą drąsą ir įkvepia viltį prarandančius kareivius. Tačiau tik nedaugelis supranta, jog didžiausia žirgo svajonė – rasti geriausią draugą Albertą ir pagaliau grįžti namo. Savo kelyje sutikdamas britų ir vokiečių kareivius, prancūzų fermerį ir mažąją jo anūkę Džojus dovanoja žmonėms viltį ir įstabiai keičia jų gyvenimus.

Pagrindinį vaidmenį juostoje atlieka pradedantis aktorius Jeremy Irvine, vaidinęs su pripažinimą pelniusiais kolegomis Emily Watson, Tomu Hiddlestonu, Davidu Thewlisu, Benedictu Cumberbatchu ir kitais.

Filmo garso takelis kurti patikėtas Džonui Williamsui, muzikinį pavidalą suteikusiam „Šindlerio sąrašui“, „Gelbstint Eilinį Rajeną“, „Geišos išpažinčiai“, „Žvaigždžių karų“ ir „Hario Poterio“ filmams. Šio kompozitoriaus kurtų muzikinių akordų skambesį galime išgirsti ir pirmojoje filmo vaizdo medžiagoje, todėl jau dabar aišku, kad nuostabi muzika padės atsiskleisti filmo emociniam užtaisui ir istorijai apie negęstančią viltį bei ištikimą draugystę.

Šnabždamasi, kad šis filmas sėkmės formulę išradusio režisieriaus St.Spielbergo lentynas gali papildyti ketvirtuoju Oskaru, o kino studija „DreamWorks“ šį filmą laiko vienu iš savo prioritetinių projektų.

Pirmojo pasaulinio karo atspindžiai, neblėstanti draugystė, karo baisumų neužtemdoma ištikimybė bei tiesiog neįtikėtinai nuostabi Džojaus ir Alberto kelionė kine prasideda sausio 27 dieną.

VIDEO: War Horse - Official Trailer [HD]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius