-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2008 11 10

Sunku būti Bondu

Apie ką mes čia: „Paguodos kvantas“ (Quantum of Solace) JAV, 2008 m., 105 min. Rež. Marcas Forsteris. Vaidina: Danielis Craigas, Judy Dench, Olga Kurylenko, Mathieu Amalricas.
Bondas
Bondas / „Scanpix“ nuotr.

Siužetas ir kontekstas

Automato serija. Padangų žviegimas. Susidūrimas, kraujas. Vamzdis per galvą. Kitas vamzdis. Kritimas, šūviai. Automobilis verčiasi nuo skardžio. Pasliki kūnai... Antrąkart atsidūręs superagento kailyje, D.Craigas vos spėja suktis. Jis turi du tikslus: surasti mylimosios Vesper Lynd žudikus ir sutrukdyti naujam nevidonui Dominikui Grynui (M.Amalricas) surežisuoti perversmą Bolivijoje buvusio diktatoriaus užsakymu. Todėl ir pirmą taurę jis pakelia tik maždaug po pusvalandžio. Negana to, Bondo kelyje pasipainioja savų keršto tikslų turinti Kamilė (O.Kurylenko), o su Grynu bendras aferas rezga net JAV žvalgybininkai. Kai vien tik vamzdis, naftos vamzdis, valdo mus, blogis ir gėris nebetenka prasmės. Taip mano net kai kurie britų vyriausybės nariai. Pyksta ant Bondo ir jo tiesioginė viršininkė M (J.Dench). Tačiau Bondas neketina su tuo taikytis. Jis ir vėl pasieks visus tikslus. Gal net patenkins keršto troškimą.


Reziumė ir įvertinimas

Iš tiesų, sunku būti Bondu. Didžiąją filmo dalį jis bėgioja, atsišaudo, netgi iššoka iš lėktuvo be parašiuto. Jį puola ir savi, ir svetimi. Ir merginą jis spėja paskubomis suvilioti tik vieną, agentę Fields (G.Arterton). Štai kodėl fime „Paguodos kvantas“ Džeimsas itin piktas ir niūrus. Ir nuolat murzinas. Filmo autoriai mėgina suteikti agento bei jo partnerių asmenybėms šiek tiek psichologinės gelmės, bet apskritai tai, kas vyksta ekrane, primena ne stilingą filmą, o „multiką“. Tai pats trumpiausias ciklo filmas, ir todėl jis pernelyg perkrautas nuotykiais. Labiausiai „Paguodos kvantui“ trūksta tos atmosferos, kuria pasižymėjo „Casino Royale“. Ir, aišku, romantikos. Jeigu ši tendencija išliks ateityje, Džeimsas Bondas taps panašus į tipinius kilerius. Tokius, kaip „Borno“ ciklo, „Snaiperio“ ar „Hitmano“ supermenai.


Įvertinimas: 2/4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius