Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 25

Tarp pramogos ir istorijos

„Naktis muziejuje 2“ („Night at the Museum: Battle of the Smithsonian“) JAV, 2009 m., 105 min. Režisierius Shawnas Lewy. Vaidina: B.Stilleris, A.Adams, H.Azaria. Įvertinimas 2/4
„Naktis muziejuje 2“
„Naktis muziejuje 2“ / Kadras iš kino filmo

Kontekstas ir siužetas

Tik verslininkai iš prigimties gali sugalvoti, kad verta investuoti į kino projektą apie atgijusius muziejaus eksponatus. Ir ką jūs manote? Pirmasis, 2006 m. pasirodęs filmas „Naktis muziejuje“ visame pasaulyje uždirbo net 570 mln. JAV dolerių! Todėl naktinis sargas Laris (B.Stilleris) tiesiog privalėjo sugrįžti. Viena lemtinga naktis Niujorko Gamtos istorijos muziejuje pakeitė nevykusio tėčio ir verslininko likimą. Dabar jis turi savo klestinčią firmą. Tačiau Laris netikėtai sužino, kad jo draugai eksponatai perkeliami į garsaus Vašingtono Smitsonian muziejaus požemius. Blogiausia, jog kartu su jais nukeliavo ir stebuklingas egiptietiškas amuletas. Naktį Vašingtone atgyja visa gyvūnų ir istorinių asmenybių įvairovė. Pikčiausias iš jų – Egipto faraonas Kamunra (H.Azaria), ketinantis atgaivinti savo armiją ir užkariauti pasaulį. Lariui tenka gelbėti padėtį.

Reziumė

Šis filmas išlaiko esminį daugumos tęsinių principą: „daugiau veiksmo, vaizdo efektų ir personažų“. Toks šiuo metu yra holivudinis pramoginis kinas šeimai. Be abejo, tai puikus reklaminis filmo trukmės vaizdo klipas, po kurio lankytojų srautas minėtame Vašingtono muziejų komplekse (o gal ir kituose muziejuose) turėtų gerokai išaugti. Kodėl gi ne? Žiūrovai užpildys kai kurias išsilavinimo spragas ir atnaujins istorijos žinias. Pilotė Amelija Erhart, gangsteris Al Kaponė, generolas Kasteris, Napoleonas ir netgi Ivanas Rūstusis. Ir, be abejo, keli seni pažįstami iš pirmosios dalies. Filmo autoriai išradingai pasinaudojo net keliomis garsiomis nuotraukomis bei skulptūros ir tapybos šedevrais (O.Rodenas, E. Degas, J. Koonsas ir t.t.). Taigi, davė valią savo fantazijai. „Naktis muziejuje 2“ – ne tik lengva pramoga, bet ir būdas pagerinti švietimo situaciją šalyje. Kas laukia trečioje dalyje? Atgijęs Luvras?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius