Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 04

Tarptautiniame festivalyje „Tinklai“ – Rytų ir Vakarų Europos perliukai

Žiūrovai išvys 140 naujų trumpametražių filmų iš 16 šalių. Kai kurie filmai tik pradeda kelionę po tarptautinius festivalius, kiti jau spėjo pelnyti apdovanojimus.
Kadras iš festivalio filmo
Kadras iš festivalio filmo

Šiemet festivalyje „Tinklai“ šalių su išsivysčiusia kino industrija (Prancūzijos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Švedijos) filmams oponuoja visas būrys Rytų Europos filmų (Lenkijos, Čekijos, Vengrijos, Serbijos, Rumunijos).

Tradiciškai mūsų žiūrovai galės susipažinti su kaimynų, dažnai traktuojamų kaip konkurentai – Latvijos ir Estijos – filmais.

Norvegijos, Suomijos, Airijos filmų programose išvysime pradedančių ir patyrusių autorių perliukus. Baskų filmoteka pristatys naujus Baskų krašto filmus – išskirtinį Ispanijos kinematografo reiškinį.

Antras pagal dydį Berlyno kino forumas – Berlyno trumpametražių filmų festivalis – pateiks savitą vokiečių filmų programą. Festivalis „Tinklai“ ypatingai kviečia į įvairiaspalvę ir originalią lietuvių filmų programą.

Kartu su Lietuvos žmonių su negalia sąjunga festivalis „Tinklai“ parengė specialią filmų programą „Negalia – ne kliūtis“, skirtą neįgalumo temai kine. Programą sudaro Lenkijos, Vokietijos, Švedijos, Vengrijos, Airijos ir Jungtinės Karalystės filmai, pelnę ne vieną tarptautinį apdovanojimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius