-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2018 05 03

Tarptautinio pripažinimo sulaukęs filmas „Vasara 1993-ieji“ – jau kinuose

1993-iųjų vasara Ispanijoje. Po ankstyvos motinos mirties šešiametė Frida apsigyvena pas Katalonijos provincijoje gyvenančią savo tetą. Moteris su vyru rūpinasi dukterėčia kaip savo vaiku, o mažametei jųdviejų dukrai Frida tampa vyresne seserimi.
Kadras iš filmo „Vasara 1993-ieji“
Kadras iš filmo

Jautri ir įžvalgi drama panardina žiūrovus į vaikystę, kai juokas ir lengvabūdiškumas eina koja kojon su baimėmis ir ašaromis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Scanorama“ žiūrovams kasmet pristato ne tik didžiuosius, pasaulyje pripažintus filmus, bet ir dėmesio vertus naujus talentus. Programos „Atsivesk mamą ir tėtį“ pažiba tapęs filmas „Vasara 1993-ieji“ Berlyno kino festivalyje buvo pripažintas geriausiu debiutu ir pelnė didįjį žiuri prizą „Generation Kplus“ programoje. Be to, šią režisierės Carlos Simon juostą Ispanija pristatė „Oskarams“ geriausio filmo užsienio kalba kategorijoje.

VIDEO: SCANORAMA rodo: VASARA 1993-IEJI | Carla Simón

Apie jautrius šešiametės išgyvenimus filmas pasakoja išvengdamas sentimentalumo – jaunųjų aktorių vaidyba pavergia nuoširdumu, o atskleistos nevaikiškos situacijos dažnam žiūrovui primena asmenines patirtis.

„Mane maloniai stebina tai, kad skirtinguose pasaulio kraštuose sulaukiu panašių atsiliepimų. Vaikystė yra stebuklingas metas, jos patirtys visiems puikiai pažįstamos – galbūt todėl žiūrovai lengvai susitapatina. Kitas dalykas – neįmanoma atsispirti vaikų vaidybai“, – yra pasakojusi filmo režisierė Carla Simon.

Filmas „Vasara 1993-ieji“ nuo gegužės 4 d. rodomas Vilniaus ir Kauno kino teatruose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius