-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 16

Toliau nuo centro, arčiau „Nepatogaus kino“ – seansai Vilniaus bendruomenėms

Tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis „Nepatogus kinas“ tęsia tradiciją į kiną kviesti nuo miesto centro atokiau gyvenančius žiūrovus. Kirtimų ir Pilaitės mikrorajonuose esančiuose kultūros centruose bus rodomi festivalio filmai ir vyks susitikimai su kino režisieriais.
Kadras iš filmo Nėra kur slėptis
Kadras iš filmo Nėra kur slėptis

Spalio 16 dieną 19 val. Kirtimų kultūros centre vyks Konkursinėje programoje besivaržančio dokumentinio filmo „Nuošali žemė“ peržiūra. Filmavimo vieta – antra pasaulyje labiausiai nuo žemyno nutolusi Velykų sala. Nuo jos iki Čilės – 3601 kilometrai. XVIII amžiuje sala buvo kolonizuota.

VIDEO: Nuošali žemė / Solitary Land | Nepatogus kinas 2017

Dabar pasaulio archeologus, antropologus ir turistus traukia mįslingos jos skulptūros. Jungdama archyvinę bei savo pačios filmuotą medžiagą, režisierė Tiziana Panizza tyrinėja salos praeitį ir dabartį, teisingumo sampratą ir jo vykdymą šioje daug sykių kalėjimu virtusioje vietoje.

Spalio 18 dieną 19 val. vyksiantį kito Konkursinės programos filmo „Nėra kur slėptis“ seansą pristatys filmo režisierius Zaradashtas Ahmedas.

VIDEO: Filmo „Nėra kur slėptis“ anonsas:

Dokumentika suteikia betarpį žvilgsnį į žmonių gyvenimą vienoje pavojingiausių Irako teritorijų. Čia gyvenantys irakiečiai kasdien susiduria su karinių išpuolių grėsme. Filmo herojus – slaugytojas Noris Sharifas, net ir matydamas tiek skausmo, išlieka optimistiškas ir džiaugiasi galėdamas padėti aplinkiniams. Tačiau metams bėgant ir šalyje vis kylant neramumams, į ligoninės priimamąjį atkeliauja dar daugiau sužeistųjų ir situacija tik blogėja. Kai jo gimtąjį miestą užima „Islamo valstybė“, Noris su šeima leidžiasi ieškoti saugaus prieglobsčio.

„Svarbu, kad festivalis „Nepatogus kinas“ išeitų iš tradicinio kino teatro formato ir pasiektų tokias bendruomenių susibūrimo vietas, kaip Kirtimų kultūros centras. Gali atrodyti, jog tai, kas vyksta Velykų saloje ar Irako „mirties trikampyje“ yra tolima ir nepažįstama, bet iš tiesų filmai kalba universaliomis temomis. Džiaugiamės su savo bendruomene galėdami pasidalinti filmais, nagrinėjančiais aktualius klausimus įdomia forma“, – sakė Ona Kotryna Dikavičiūtė, Kirtimų kultūros centro kultūros projektų kordinatorė.

Spalio 19 d. 19 val. Pilaitėje įsikūrusiose meno dirbtuvių ir visuomenės traukos centre „Beepart“ bus rodomas lygiateisiškumo temai skirtos programos „Kokia tavo istorija?“ filmas „Kaip skamba tyla“.

VIDEO: Kaip skamba tyla / Listen to the Silence | Nepatogus kinas 2017

Pagrindinis filmo veikėjas devynmetis Luka gyvena ir mokosi neprigirdinčiųjų mokykloje. Luka svajoja pradėti šokti. Jis slapčia stebi šokančius bičiulius, bet nedrįsta prisijungti. Vieną dieną mokytoja pastebi Lukos aistrą ir padeda berniukui žengti lemtingą žingsnį. Kad ir kaip būtų sunku pajusti ritmą ir suprasti muziką, jis niekuomet nepasiduoda. Luka pasiryžęs siekti savo svajonės.

Festivalio „Nepatogus kinas“ seansus miesto bendruomenėms iš dalies finansuoja Vilniaus miesto savivaldybė. Šie filmų seansai nemokami.

Daugiau informacijos čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius