-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 11

Toronto kino festivalyje filmas „Debesų žemėlapis“ pelnė kritikų simpatijas

Įspūdingas kino epas „Debesų žemėlapis“ (angl. „Cloud Atlas“), kurį pagal 2004 metų Davido Mitchello to paties pavadinimo romaną sukūrė „Matricos“ režisieriai Andy ir Lana Wachowski bei „Bėk, Lola, bėk“ kūrėjas Tomas Tykweris, praėjusią savaitę buvo pristatytas Toronto kino festivalyje, kur sulaukė daugybės gerų žodžių. Taip pat Lietuvą jau pasiekė lapkričio 23 dieną pradedamo rodyti filmo naujausias lietuviškai dubliuotas anonsas.
Filmas „Debesų žemėlapis“
Filmas „Debesų žemėlapis“ / Kadras iš filmo

Nors viename didžiausių pasaulio kino festivalių Toronte šiemet buvo numatyta daugiau kaip šimtas pasaulinių premjerų, „Debesų žemėlapio“ pristatymas tapo vienu ryškiausių. Tiek dėl nepakartojamo scenarijaus ir pribloškiančių kinematografinių sprendimų, tiek dėl ryškios aktorių komandos, kurioje – Halle Berry, Hugh Grantas, Jimas Sturgessas, Susan Sarandon ir kiti.

Filme „Debesų žemėlapis“ persipinančios šešios istorijos, kuriose pasakojama apie XIX a. jūrų keliautojus, postapokaliptinės Korėjos klonus ir kitus netikėtus dalykus, nepaliko kino kritikų abejingų, o „Los Angeles Times“ kaip mat paskelbė juostą vienu įtikinamiausių ir įdomiausių šių metų kino pasakojimų.

Žinoma, dėmesį žiniasklaida skyrė ir asmeniškesniems dalykams – „Debesų žemėlapis“ yra pirmasis filmas, kurį režisierė Lana Wachowski (anksčiau režisierius – Larry Wachowski, lyties keitimo operaciją atlikęs 2008-aisiais) viešai pristato kaip moteris.

Kino kritikai buvo pakerėti

„Debesų žemėlapis“ – tai intensyvus darbas jūsų protui, už kurį finale dosniai emociškai atsidėkojama. Filme pasakojama, kad visi žmogiškieji potyriai susiję laisve, menu ar meile. Netradicinis pasakojimas taip meistriškai sudėlioja, atrodytų, nesusijusias istorijas, kad jų sąsajos išties pribloškia“, – rašė autoritetingas portalas Variety.com.

„Filme vienas herojų pasako: „Mano gyvenimas egzistuoja toli už mano ribų“, – ši frazė atspindi ir naująjį kino šedevrą „Debesų žemėlapis“, kuris gerokai peržengia savo žanro, laiko ir įprasto pasakojimo ribas. Ambicingas sumanymas, įtikinami herojai ir galingos emocijos. „Debesų žemėlapis“ – tai toks kino potyris, kokių reta. Jis paliks žiūrovus išsižiojusius“, – gerų žodžių negailėjo Collider.com kino ekspertai.

Dar šimtuose filmo apžvalgų Andy ir Lana Wachowski bei Tomas Tykweris giriami už originalumą, drąsą ir novatorišką filmą. Beje, „Debesų žemėlapis“ laikomas vienu brangiausių nepriklausomų filmų per visą kino istoriją, jo biudžetas – net 100 milijonų JAV dolerių. Tiesa, kaip pabrėžia kino kritikai, panašu, kad kūrėjai kiekvieną dolerį išleido sumaniai ir prasmingai.

Užburiančio kino reginio „Debesų žemėlapis“ premjera Lietuvoje – lapkričio 23 dieną.

VIDEO: DEBESŲ ŽEMĖLAPIS - įspūdingas kino epas nuo lapkričio 23 d. (titruotas lietuviškai)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius