-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 08

Tris sekmadienius – projekto „Gyvenu laisvai!“ filmų premjeros

Jau šį sekmadienį 15min startuoja projekto „Gyvenu laisvai!“ metu kurtų filmų premjeros. Tris sekmadienius iš eilės bus pristatomas vis naujas filmas.
Projekto „Gyvenu laisvai!“ įgyvendinimo akimirka.
Projekto „Gyvenu laisvai!“ įgyvendinimo akimirka.

Jau kelerius metus vykstantis projektas „Gyvenu laisvai!“ skirtas ugdyti tautinių bendrijų jaunimo pilietiškumą, kritinį mąstymą ir gerinti jo integraciją į bendrą valstybės gyvenimą. Projekto metu vykdomos veiklos kviečia būti pilietiškesniais, geriau pažinti gimtojo krašto istoriją, kultūrą ir žmones, telktis ir kartu kurti Lietuvos valstybę.

Projekte dalyvauja jaunuoliai iš Šalčininkų, Švenčionių, Trakų ir Vilniaus rajonų, Visagino, Klaipėdos ir Biržų miestų. Jie susitinka ir diskutuoja su žinomais žurnalistais, istorikais, muzikantantais, nuomonių lyderiais, o pagal sukauptas žinias kartu su profesionaliais menininkais kuria filmus, stato spektaklius, sudarinėja maršrutus. Taip įgyvendinant projekto pirmąjį etapą (2015–2016 m.) buvo sukurti net 3 filmai, pastatys 1 spektaklis ir sudaryti 4 nauji istoriniai-mitologiniai maršrutai po Trakų apylinkes.

Tris liepos sekmadienius iš eilės žiūrėkite:

Liepos 9 d. Visagino jaunimo filmas „Visagino taikos batalionas“ (režisierius Audrius Lelkaitis);

Liepos 16 d. Vilniaus r. jaunimo filmas „Skirtingi ir tuo ypatingi“ (režisierius Jonas Ohmanas, scenaristė Teklė Kavtaradzė);

Liepos 23 d. Šalčininkų r. jaunimo filmas „Paulavos Respublika“ (režisieriai Vytautas V. Landsbergis ir Ramunė Rakauskaitė).

Projektą įgyvendina viešoji įstaiga „Pilietiškumo, demokratijos ir teisės programų centras“ kartu su partneriais: Lietuvos žurnalistų sąjungas, VU Istorijos fakulteto Alumni draugija, Lietuvos meno kūrėjų asociacija, Lietuvos nacionaliniu radiju ir televizija, naujienų portalu „15min“ ir kitais.

Daugiau informacijos – www.gyvenulaisvai.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius