Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 24

Vaikų ir jaunimo filmų festivalis prasidės „Popierinių lėktuvėlių“ skrydžiu

Spalio 1 d. Vilniuje prasidės Tarptautinis vaikų ir jaunimo filmų festivalis, kuris savo žiūrovus pasveikins vieninteliu atidarymo filmo „Popieriniai lėktuvėliai“ (2014) seansu. Tai – gražus ir prasmingas linkėjimas vaikams ir mokytojams prasidėjus naujiems mokslo metams.
Mokiniai
Mokiniai / 123rf.com
Temos: 1 Kinas

Nors šiemet festivalio repertuare per 10 naujų garsiausiuose pasaulio kino festivaliuose pristatytų ir apdovanotų juostų vaikams, atidarymo filmas „Popieriniai lėktuvėliai“  bus rodomas tik vieną kartą. Australų režisieriaus Roberto Connolly filmas pasakoja apie dvylikametį moksleivį Dilaną, kurio aistra – lėktuvai ir išradimai, o didžioji svajonė – pasaulinis popierinių lėktuvėlių čempionatas Japonijoje. Tačiau į jį patekti iš tolimos Australijos mažo miestelio mokyklos nėra taip paprasta: trūksta ne tik pinigų, bet ir šeimos palaikymo. Užburtas skrydžio magijos ir padedamas mokytojo, Dilanas ryžtingai siekia savo tikslo.

Atidarymo filmas labai įtaigiai kalba apie tai, kad pasaulis bus toks, kokį susikursi pats, kad viską įmanoma pasiekti, jeigu labai nori, stengiesi ir tiki.

Pasak festivalio direktorės Linos Užkuraitytės, šių metų šūkis „Pasaulį savo kuriu!“ nėra tušti žodžiai. Atidarymo filmas labai įtaigiai kalba apie tai, kad pasaulis bus toks, kokį susikursi pats, kad viską įmanoma pasiekti, jeigu labai nori, stengiesi ir tiki. Tradiciškai į mokyklinio amžiaus vaikus orientuotoje festivalio filmų tematikoje vyrauja mokykla, mokinių iššūkiai, santykiai su mokytojais, vyresniesiems aktuali pirmosios mokyklinės meilės drama.

Lietuviškai garsinamas atidarymo filmas „Popieriniai lėktuvėliai“ bus rodomas spalio 1 d. 14.00 val. Kino centre „Forum Cinemas Vingis“. Būtina registracija telefonu 8 635 82783. Bilietų kainos: 1,80 Eur, kai peržiūroje dalyvauja ne mažiau nei 50 mokinių; 2,40 Eur, kai peržiūroje dalyvauja 30–50 mokinių; 3 Eur, kai peržiūroje dalyvauja 10–30 mokinių; 4 Eur, kai peržiūroje dalyvauja iki 10 mokinių. Laukiami ir tėveliai su vaikais.

Išsami festivalio programa interneto svetainėje www.kidsfestival.lt ir Tarptautinio vaikų ir jaunimo filmų festivalio „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius