Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 09 08

Venecijos festivalyje filmo „Kopa“ premjerą palydėjo 8 min. trukusios ovacijos

Juostomis „Sicario: narkotikų karas“, „Atvykimas“, „Bėgantis skustuvo ašmenimis 2049“ savo beribį talentą įrodęs režisierius Denisas Villeneuve'as kitų metų „Oskarų“ teikimų ceremonijoje greičiausiai bus vienas iš pagrindinių pretendentų į ne vieną prestižinę statulėlę. Jau rugsėjo 17-ąją į kino teatrus atkeliauja dar vienas itin gerbėjų laukiamas jo kurtas mokslinės fantastikos trileris „Kopa“.
Paulas (akt. Timothée Chalamet) ir jo motina (akt. Rebecca Ferguson) filme „Kopa“
Filmo „Kopa“ akimirka / Clinic 212 nuotr.

Filmo didžioji premjera įvyko prestižiniame 78-ame Venecijos kino festivalyje. Vienu didžiausių komplimentų tiek režisieriui, tiek jo komandai, tiek ir pačiam filmui tapo festivalio publikos įvertinimas – po peržiūros ovacijos atsistojus truko net 8 minutes.

Viena iš garsiai susižavėjimą po premjeros reiškusių žiūrovių buvo šių metų „Oskaruose“ geriausios režisierės apdovanojimą už juostą „Niekieno žemė“ pelniusi Chloe Zhao, kuri Venecijos filmų festivalyje užima ir komisijos narės kėdę. Ekrane pasirodžius titrams, ši sušuko „Fantastika!” ir per salę suskubo pasveikinti kūrybinės komandos su įspūdinga premjera.

Žinia, jog D.Villeneuve’as sulaukė tokio įvertinimo, kaip mat apkeliavo pasaulio spaudą. Po peržiūros komanda dar ilgai priiminėjo kino profesionalų pagyras bei sveikinimus. Pagal Franko Herberto to paties pavadinimo knygą, tapusią vienu garsiausių visų laikų fantastikos kūrinių, sukurtas filmas ekranuose būtų pasirodęs gerokai anksčiau, jei ne pasaulį apėmusi COVID-19 pandemija. Tačiau iškilmingai startavęs Venecijos kino festivalyje, fantastinis trileris, atrodo, sulaukė dar daugiau dėmesio – ilgas laukimas premjerą padarė tik dar laukiamesne.

Clinic 212 nuotr./Filmo „Kopa“ akimirka
Clinic 212 nuotr./Filmo „Kopa“ akimirka

Ovacijos bei komplimentai skriejo ne tik išskirtinį talentą jau ne kartą įrodžiusiam režisieriui, bet ir juostoje vaidinanusiems aktoriams Javierui Bardemui, Joshui Brolinui, Oscarui Isaacui, Jasonui Momoa, Rebeccai Ferguson, Timothée Chalametui, Zendayai. Niekas negalėtų prieštarauti – žiūrovų reakcija buvo širdį glostantis įvertinimas, premjeros vakarą pavertęs vienu ryškiausių bei įsimintiniausių įvykių filmo kūrėjų gyvenimuose.

Filmo anonsas:

VIDEO: KOPA - fantastinis veiksmo ir nuotykių epas - KINUOSE nuo RUGSĖJO 17 d. (naujausias anonsas)

Naujausias D.Villeneuve‘o mokslinės fantastikos trileris „Kopa“ buvo pradėtas kurti dar tuomet, kai niekas nė neįsivaizdavo, kaip COVID-19 pakeis pasaulį. Būtent todėl visos įspūdingos scenos, specialiai kurti efektai geriausiai atsiskleis kino ekranuose.

„Kopa“ pasakos istoriją apie ypatingomis galiomis apdovanotą Polą Atreidą, kuris kartu su visa savo kilminga gimine priverstas keliauti į tolimą, atšiaurią ir vieną pavojingiausių Visatoje dykumų planetą Arakį, dar vadinamą Kopa.

Nors atšiaurus gyvenimui, Arakis yra ypatinga planeta, kadangi tik joje yra išgaunama vertingiausia Visatos medžiaga, pažadinanti ypatingas žmogaus proto galias. Daugėjant intrigų dėl siekio valdyti šio neįkainojamo ištekliaus gavybą, Polas ir jo motina priversti iškeliauti pas fremenus – dykumose gyvenančius vietinius Arakio gyventojus. Prasideda Polo Atreido kelionė link to, kuo tapti jam lemta nuo pat gimimo: žmogumi, kuris pakeis ne tik savo giminės, bet viso Arakio bei visos Visatos istoriją.

Filmas „Kopa“ į pagaliau vėl plačiai duris atvėrusius kino teatrus atkeliauja jau rugsėjo 17 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius