Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 31

Venecijos kino festivalyje George'as Clooney tikisi nukauti savo pirmąjį „Auksinį liūtą“ kaip režisierius

Venecijos kino festivalį trečiadienį pradėjo aktoriaus ir režisieriaus George'o Clooney politinė drama „Kovo idos“ („The Ides of March“), kuri lyg ir nustatė toną 11 dienų truksiančiai filmų fiestai Lido saloje.
George'as Clooney
George'as Clooney (centre) šių metų Venecijos kino festivalyje – ypatinga žvaigždė. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

50 metų Holivudo žvaigždė sukūrė gubernatoriaus Maiko Moriso vaidmenį filme pagal Beau Willimono pjesę „Farragut North“. Aktorius Ryanas Goslingas filme vaidina idealistiškai nusiteikusį jauną gubernatoriaus atstovą spaudai. G.Clooney režisuotame trileryje apie JAV prezidento rinkimų kampaniją vaizduojama, kaip naujokas asistentas, padedantis demokratui gubernatoriui ruoštis išankstiniams rinkimams Ohajuje, įsitikina, kokia nešvari gali būti politika. 

Režisierius sakė, kad filmavimui buvo pasiruošta 2008 metais, kai Barackas Obama laimėjo JAV prezidento rinkimus. Kai kurie žiūrovai ciniškoje G.Clooney kino juostoje gali tikėtis įžvelgti dabartinės Amerikos politinės atmosferos atspindžių.

G.Clooney tikisi nuskinti savo pirmąjį „Auksinį liūtą“, kaip geriausias režisierius. 2005 metais jis pelnė Venecijos kino festivalio apdovanojimus geriausio scenarijaus ir geriausio aktoriaus kategorijose už filmą „Labanakt ir sėkmės“ („Goodnight and Goodluck“), tačiau tąsyk „Auksinis liūtas“ atiteko režisieriui Angui Lee, sukūrusiam filmą „Kuprotas kalnas“. 

Trečiadienio vakarą vykusi iškilminga pirmoji peržiūra tapo iki rugsėjo 10 dienos vyksiančio seniausio pasaulyje kino festivalio atidarymu. Jame bus pristatyti kai kurie nekantriai laukiami filmai ir pasirodys ryškiausios žvaigždės, kurioms šis festivalis tampa įžanga į kitų metų kino apdovanojimų sezoną.

Netrūks žvaigždžių ir intriguojančių premjerų 

Šiemet Venecijoje laukiama ir daugiau garsenybių, tokių kaip Colinas Firthas, Keira Knightley, Matthew McConaughey, Kate Winslet, Mattas Damonas, Jude'as Law, Gwyneth Paltrow ir popmuzikos karalienė Madonna.

AFP/Scanpix nuotr./Darrenas Aronofsky
Darrenas Aronofsky

Nors Venecijoje sužibės daug žvaigždžių, kritikų dėmesys kryps į festivalio žiuri, kuriai šiemet vadovauja ne vieną „Oskarą“ pelniusio filmo „Juodoji Gulbė“ („Black Swan“) režsierius Darrenas Aronofsky.

Tikimasi, kad šiemet kur kas geriau bus įvertintos festivalio direktoriaus Marco Muellerio pastangos. Pastarasis pernai buvo kritikuojamas dėl gana blankaus renginio, patiriančio vis didesnę beveik tuo pačiu metu vykstančio Toronto kino festivalio konkurenciją.

Ketvirtadienį įvyks lenkų kilmės prancūzų kino režisieriaus Romano Polanski filmo „Skerdynių dievas“ („God of Carnage“) ir nekonkursinėje programoje rodomo Madonnos režisuoto filmo „W.E.“ pasaulinės premjeros. Kino juostos „Skerdynių dievas“ peržiūroje veikiausiai pasirodys filme vaidinančios aktorės Jodie Foster ir Kate Winslet. Tačiau pats 78 metų kino kūrėjas R.Polanski, išgarsintas filmų „Rozmari kūdikis“ („Rosemary's Baby“, 1968) ir „Pianistas“ („The Pianist“, 2002) į Veneciją neatvyks.

Šis režisierius yra ieškomas Jungtinių Valstijų dėl 1977 metais įvykusio lytinės prievartos incidento, tad jam gresia ekstradicija, jeigu R.Polanski atvyktų į Italiją.

Tikėtina, jog daugybė gerbėjų ketvirtadienio vakarą sveikins Madonną, sukūrusią filmą apie Didžiosios Britanijos karaliaus Edwardo VIII romaną su išsiskyrusia amerikiete Wallis Simpson.

Filmas „W.E.“, kuriame vaidina britai aktoriai Jamesas D'Arcy ir Andrea Riseborough, buvo kuriamas dvejus metus. Jame į prieštaringai vertinamą Vindzoro kunigaikščio ir kunigaikštienės meilės istoriją žvelgiama vieno mūsų laikų niujorkiečio akimis.

Rusijos kino režisierius Aleksandras Sokurovas festivalyje pristatys savo filmą „Faustas“, o kino kūrėjas iš Honkongo Johnnie To parodys dramą „Gyvenimas be principų“ („Life Without Principle“), pasakojančią apie ekonomikos krizę ir jos poveikį žmonėms.

Siūlome pažiūrėti dramos „Kovo idos“ anonsą:

 

Siūlome pažiūrėti dramos „Skerdynių dievas“ anonsą:

VIDEO: God Of Carnage (2011) - Trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius