Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2020 09 23

Vienas nuotaikingiausių šių metų Vilniaus dokumentikos festivalio filmų – nemokamai portale 15min

Rugsėjo renginių kalendoriuje ryškus akcentas jau 17-us metus teks rugsėjo 24–spalio 11 dienomis vyksiančiam Tarptautiniam Vilniaus dokumentinių filmų festivaliui (VDFF). Nuoširdumą ir šilumą skleidžiantį festivalio filmą iš Graikijos portalo 15min žiūrovai gali pasižiūrėti nemokamai.

Į pagrindinę festivalio programą įtrauktas dokumentinis filmas – įkvepianti, humoro kupina istorija intriguojančiu pavadinimu „Kai pomidorai išgirdo Vagnerį“ (rež. Marianna Economou). Tarptautiniuose festivaliuose pasižymėjusi, žiūrovų simpatijas pelniusi graikės sukurta juosta 15min žiūrovams bus prieinama iki rugsėjo 26 d. 10 val.

„Tai vienas nuotaikingiausių programos filmų – iš kiekvieno kadro sklinda šviesa, šiluma, juokas. Tikra gerų emocijų bomba. Kita vertus, tai labai universalus filmas, jame labai daug temų – meilė žemei, gyvybei, žmonėms, bendruomenių svarba, mažų šeimos ūkių ateitis, kulinarinis paveldas, tradicinis gyvenimo būdas. Yra ir „vyšnia ant torto“ – pomidorai, kurie klauso Wagnerio muzikos“, – sako viena iš VDFF programos sudarytojų Vilma Levickaitė.

„Skalvijos“ kino centro direktorė Vilma Levickaitė / Modesto Endriuškos nuotr.
„Skalvijos“ kino centro direktorė Vilma Levickaitė / Modesto Endriuškos nuotr.

Ar klausydamiesi Richardo Wagnerio, pomidorai užauga skanesni? Mažyčiame nykstančiame Graikijos kaimelyje du pusbroliai nusprendžia nepasiduoti pramoninei žemdirbystei ir imasi pomidorus auginti ekologiškai. Pomidorai sulaukia nepaprastos pagarbos – ne tik prisimenama jų atkeliavimo į Europą istorija, bet, kad šie geriau augtų, laukuose jiems leidžiama Vagnerio muzika. Šiame ūkyje puoselėjami ne tik pomidorai – ekologiška produkcija rūpinasi skirtingų kartų žmonės, sugebantys džiaugtis tuo, ką turi. Degustuojami ir diskutuojami nauji receptai, tad visi jaučiasi puikiai.

Jūsų dėmesiui – Simonos Žemaitytės pokalbis su šio filmo režisiere Marianna Economou.

Visą rugsėjo 24–spalio 11 d. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje vyksiančio festivalio programą rasite čia. Dalį festivalio filmų šiemet bus galima pasižiūrėti internete – virtualioje „Skalvijos“ salėje ir Vdff.lt.

Į kūrybinę dokumentiką orientuotas Vilniaus dokumentinių filmų festivalis yra seniausias tarptautinis dokumentinio kino festivalis Baltijos šalyse. Festivalį organizuoja „Skalvijos“ kino centras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius