Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 01 17

Vietoj nuomos punktų – raudonasis kilimas

Daugelį nustebino ir sudomino faktas, kad iki tol niekam beveik negirdėtas filmas „Lūšnyno milijonierius“ tapo vienu iš „Auksinių gaublių“ apdovanojimų favoritu.
Filmo režisierius Danny Boyle'as (kairėje) su aktoriais Freida Pinto ir Devu Patelu
Filmo režisierius Danny Boyle'as (kairėje) su aktoriais Freida Pinto ir Devu Patelu / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak užsienio spaudos, šis filmas buvo kuriamas nesitikint jokių liaupsių. Pradžioje buvo manoma, kad jis apskritai pasirodys tik DVD formatu.

Filmas, kuris buvo baigtas filmuoti Mumbajuje, kaip tik likus vos keletui savaičių iki tragiško teroristų išpuolio, pasakoja apie jauną neturtingą vaikinuką, kuris dalyvauja Indijos televizijos laidoje „Kas laimės milijoną“.

Niekas nesitikėjo, kad filmas susilauks populiarumo pačioje Indijoje. Mat indams patinka gražios ir romantiškos meilės istorijos, pernelyg nesigilinančios į socialines problemas. Dar mažiau kas nors iš filmo kūrybinės grupės tikėjosi, kad filmas, sukurtas ne vien anglų, bet ir hindi kalba, susilauks populiarumo JAV.

Pats filmo režisierius Danny Boyle‘as prieš poirą mėnesių net nesitikėjo, kad filmas apskritai pasirodys JAV kino ekranuose. Warner Independent Pictures“ dalinai finansavo filmo gamybą, tačiau gegužės mėnesį „Warner Bros.“ uždarė šį padalinį, o kompanija visiškai neatrodė susidomėjusi galimybe investuoti į filmą ir jo rodymą kino ekranuose. Taigi, beveik niekas neabejojo, kad filmas keliaus tiesiai į DVD.

Tačiau vasaros pabaigoje kompanija nusprendė parodyti „Traukinių žymėjimo“ režisieriaus filmą „Fox Searchlight“ prezidentui Peteriui Rice‘ui, kuris nuspėjo ir ankstesnių jo filmų sėkmę. Galbūt dėl prezidento entuziazmo, „Warner Bros“ nusprendė pasilikti pusę filmo teisių sau ir parduoti jam tik kitą pusę. Fox prisiėmė visas filmo pasirodymo išlaidas ir jau po kelių savaičių „Lūšnyno milijonierius“ pradėjo karaliauti viename kino festivalyje po kito, kol pasiekė ir JAV.

„Auksiniai gaubliai“ viską apvertė aukštyn kojom. Dar neseniai tik festivalių gerbėjams ir prisiekusiems kinomanams žinomas filmas ir jauni dar tik savo karjerą pradedantys aktoriai atsidūrė didžiausių dienraščių ir žurnalų viršeliuose, apie juos ėmė kalbėti viso pasaulio televizijos, o pačiam filmui prognozuojama puiki ateitis Oskarų ceremonijos metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius