Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 24

Vilniaus dokumentinių filmų festivalis grįžta į Klaipėdą su ryškiausiais pasakojimais

16-asis tarptautinis Vilniaus dokumentinių filmų festivalis atkeliauja į Klaipėdos kino ir kultūros fabriką „ArleKinas“. Šiemet pasirinkęs šūkį Peržengti slenksčiai festivalis kviečia Klaipėdos gyventojus ir svečius kartu su filmų herojais peržengti istorinius, geografinius, taip pat ir asmeninius slenksčius spalio 1-3 d.
Kadras iš filmo „George J. Mačiūno ir Fluxus istorija“
Kadras iš filmo „George J. Mačiūno ir Fluxus istorija“

Festivalio žiūrovai pajūryje galės pamatyti ryškiausius festivalio pasakojimus: hemingvėjišką istoriją „Balsai iš jūros“ (rež. Kim Hopkins, UK, 2018), atidarymo filmą „Nijolė“ (rež. Sandro Bozzolo, Lietuva, Italija, 2018), niujorkietišką „George: Jurgio Mačiūno ir Fluxus istoriją“ (rež. Jeffrey Perkins, JAV, 2018).

Jūros tematika klaipėdiečiams artimas filmas „Balsai iš jūros“ (rež. Kim Hopkins, UK, 2018) nukels į kinematografišką Kubos pakrantę. „Ernestas Hemingway‘us turėjo tai įsivaizduoti rašydamas knygą „Senis ir jūra“ 1952 m“, – sako filmo režisierė K. Hopkins. Režisierė fiksuoja žvejų miestelio kasdienybę, kurioje nuolat su jūromis bangomis nesiliauja kilti klausimai: „Pasilikti ir gerbti tai, ką turi, ar rizikuoti gyvybe dėl patogesnio gyvenimo?“, „Ar Amerika bus svajonių žemė ir man?“.

Kadras iš filmo „Jūros balsai“
Kadras iš filmo „Jūros balsai“

Festivalio atidarymo filmas „Nijolė“ (rež. Sandro Bozzolo, Lietuva, Italija, 2018) kalba apie amžinąsias šeimos vertybes – meilę, kūrybą ir laisvę – sujungdamas Italijos, Lietuvos ir Kolumbijos menininkus. Pasakojimo centre – Kolumbijoje ryškų pėdsaką palikusi lietuvė skulptorė Nijolė Šivickas (1925-2018) ir jos sūnus – filosofas, matematikas ir Kolumbijos politikas Antanas Mockus. Artimas motinos ir sūnaus ryšys kviečia pažinti dvi itin skirtingas asmenybes.

Kadras iš filmo „Nijolė“
Kadras iš filmo „Nijolė“

„George: Jurgio Mačiūno ir Fluxus istorija“ (rež. Jeffrey Perkins, JAV, 2018) dokumentuoja „Fluxus“ judėjimo pamatus padėjusio Jurgio Mačiūno gyvenimą, kuris buvo visiškai susiliejęs su menu. Jurgis – „Fluxus“ judėjimo kūnas ir dvasia, humoristas, biznierius, sovietinės Lietuvos persona non grata. Jo portretą kuria ne tik iškalbingi kadrai iš performansų ir hepeningų , bet ir menininkų bičiulių – nuo Yoko Ono, iki Jono Meko – komentarai. Multikultūriniame Niujorke užfiksuoti J. Mačiūno gyvenimo kadrai kviečia įžengti į neprognozuojamą „Fluxus“ pasaulį.

Pasižiūrėti dokumentinių pasakojimų Klaipėdoje festivalis kviečia spalio 1–3 d. Daugiau informacijos rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius