Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 10 01

„Vilniaus kino šortai“ šturmuoja sales ir gatves trumpais filmais

62 jaunųjų kino kūrėjų trumpametražiai filmai nuo spalio 1 dienos pasirodo sostinės žiūrovams ketvirtajame festivalyje „Vilniaus kino šortai“. Šiais metais juodai balti ir spalvoti, linksmi ir liūdni, romantiški ir sentimentalūs trumpieji filmai suskirstyti į trylika programų, tarp kurių – net dvi lietuviškos.
Festivalis „Vilniaus kino šortai“
Festivalis „Vilniaus kino šortai“

Festivalis bus atidarytas ketvirtadienį, spalio 1 d., 19 val. „Skalvijos“ kino teatre linksmų filmų programa „Atidarymo programa: 3,2,1“.

„Šis festivalis sulaukė dar didesnio kūrėjų dėmesio – gavome net 182 filmus iš 21 šalies. Žiūrovams pristatysime dvi dokumentinių, animacijos, dvi neeuropietiškų, romantiškų, skirtingų žanrų ir kitokias programas, – anonsavo festivalio koordinatorė Rimantė Daugėlaitė, džiaugdamasi, kad šiemet bus parodytos net net dvi lietuvių filmų programos. – Spalio 2 dieną, 20 val. kviečiame į premjerą – bus parodyti Lietuvos muzikos ir teatro akademiją baigusių režisierių diplominiai darbai. O antrojoje programoje žiūrovai pamatys eksperimentinius, dokumentinius ir net vieną animacinį filmą.“

Šiais metais „Vilniaus kino šortai“ susidraugavo su panašiu Lenkijos festivaliu „KAN“, kurio atstovai į Lietuvą atvežė ne tik lenkiškų, bet ir kitų užsienio šalių filmų.

Ne tik kino teatrų lankytojai, bet ir paprasti gatvės praeiviai šį savaitgalį pajus, kad sostinėje karaliauja „Vilniaus kino šortai“. Į Lietuvą atvežtas unikalus projektas „Atsitiktinis menas“/ART BY CHANCE iš Turkijos, vilniečiams tiesiog gatvėse pristatysiantis itin trumpus (iki 30 sekundžių) filmus kelionės tema. Šiuos seansus spalio 2 dieną bus galima aptikti Vilniaus gatvės pradžioje, o spalio 3 dieną – šalia prekybos centro „Gedimino 9“.

Po savo sparnu festivalis šiemet priglaudė ir „MEDIA Desk Lietuva“ rengiamas keturių dienų kūrybines dirbtuves „Kinas ir naujosios medijos“, skirtas jauniesiems menininkams.

„Šiais metais sulaukėme didelio antplūdžio registracijų anketų, nes paprastai lietuviai pasyviai į tokius renginius reaguoja. Sulaukėme įvairių profesijų žmonių, kurie domisi kinu ir naujosiomis technologijomis – ir ne tik iš Vilniaus, bet iš įvairių Lietuvos miestų“, – susidomėjimu džiaugėsi R.Daugėlaitė.

Per festivalio uždarymą, peržiūrėjusi visus „Vilniaus kino šortų“ filmus, tarptautinė žiuri paskelbs geriausią vaidybinį, animacinį ir dokumentinį trumpametražį filmą „šortą“.

„Labai keista, bet pastebėjome, kad daugumoje filmų kalbama apie mažus vaikus arba jie rodomi. Taip pat studentai, pasirodo, kuria liūdnus ir sentimentalius filmus“, – pastebėjimais dalijosi komisijos narys, interaktyvaus kino menininkas ir mokslų daktaras Chrisas Hales iš Londono.

„Vilniaus kino šortai“ užbaigs festivalį spalio 4 dieną 19 val. kultūros platformoje „KultFlux“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius