-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 12 04

Vilniuje – gerumu alsuojantis lietuviško kino vakaras apie gyvūnų prieglaudą

Kino renginių gidas „KINFO.lt“ kartu su knygynu „Mint Vinetu“ gruodžio 9 d. 18.30 val. visus gero kino mylėtojus kviečia į nemokamą trumpo metražo dokumentinio filmo „Našlaitynas“ seansą jaukioje knygyno aplinkoje. Filmą pristatys ir su žiūrovais bendraus jo režisierė Albina Griniūtė ir prodiuseris Vygantas Kirejevas, o visi, neabejingi beglobių bėdoms, galės paaukoti keturkojams filmo herojams, kurie antrą šansą gyventi gauna savanoriškoje gyvūnų prieglaudoje „SOS gyvūnai“.
Kino juosta
Kino juosta / 4.bp.blogspot.com nuotr.

Šiais metais „Kino pavasaryje“ Lietuvos metų kino debiutu paskelbtas Albinos Griniūtės filmas „Našlaitynas“ jau spėjo pabuvoti Šefildo dokumentinių filmų festivalyje „Sheffield Doc Fest“ Jungtinėje Karalystėje, kur buvo nominuotas geriausio studentiško filmo apdovanojimui. Sulaukęs dėmesio ir Lietuvos kino apdovanojimuose „Sidabrinė gervė“ (nominuotas metų trumpametražio dokumentinio filmo kategorijoje), šis filmas pasakoja apie Vilniuje esančios savanoriškos gyvūnų prieglaudos „SOS gyvūnai“ veiklos pradžią, kuomet ši prieglauda glaudėsi sename name be jokių patogumų Žalgirio gatvėje. Tai – pirmasis dokumentinis filmas šia tema Lietuvoje.

Filme užfiksuota kaip dienos bėga sename mediniame name, panašiame į bet kuriuos vaikų namus, kurių dienotvarkė prasideda pusryčiais, tvarkymusi ir žaidimais. Kartais – kova dėl gardesnio kąsnio ar auklės dėmesio. Dar – į tikruosius namus iškeliaujančių draugų palydėtuvėmis ir naujų sutiktuvėmis. Neįprasta galbūt tik tai, kad visi „vaikai“ čia bėgioja keturiomis kojomis ir vizgina uodegas. Gyvūnai nemoka kalbėti, bet kalba jų likimai. Pamažu iš daugybės mažų detalių išryškėja didesnis paveikslas – šįkart jau ne gyvūno, o žmogaus. Nei senajame name, kuriame tiek liūdesio ir vilties, nei šiame filme nėra konkrečių, apibrėžtų atsakymų. Bet čia galima rasti daug svarbių klausimų, į kuriuos kiekvienas turi rasti savo atsakymą: kokia gyvenimo prasmė? Kur rasti laimę? Kokios savybės mus daro žmonėmis?

Tai jau nebe pirma kino renginių gido ir knygyno iniciatyva, siekianti populiarinti lietuvišką kiną ir originalių, nepiratinių filmų mainų tradiciją. Knygyne jau buvo demonstruoti du Arūno Matelio filmai, čia veikia ir „DVD mainų lentyna“, kurioje visi norintys gali palikti peržiūrėtus originalius DVD ir pasiimti jiems dar nematytus filmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius