-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 01

Vilniuje – nemokamas filmo apie dramatiškus tibetiečių pasirinkimus seansas

Tarptautinės žmogaus teisių dienos išvakarėse, gruodžio 9 d., 19 val. kino teatre „Skalvija“ bus rodomas šiais metais sukurtas tibetiečių režisieriaus Sonamo Anjatsango dokumentinis filmas „Motinos sūnus“, kuriame pasakojama apie šešiolikmečio Dordžės Tseringo susideginimą. Tai jautrus ir skausmingas filmas apie šiandienę Tibeto situaciją, dramatiškus tibetiečių pasirinkimus, jų tikėjimą ir viltį.
„Motinos sūnus“
„Motinos sūnus“

Į Tibeto autonominį regioną, kurį nuo 1959 metų oficialiai į savo sudėtį įtraukė šalį okupavusi Kinijos komunistų valdžia, kasmet investuojama beveik po penkis milijardus dolerių, nepaisant to, tibetiečių nepasitenkinimas varžomomis jų teisėmis, nuolatine kinų valdžios kontrole, smurtu ir represijomis vis auga.

Pasaulio istorijoje analogų neturinti tibetiečių susideginimo banga kilo 2009-aisiais. Nuo tada, protestuodami prieš Kinijos politiką Tibete, save padegė 144 tibetiečiai. Didžioji jų dalis nuo patirtų sužalojimų mirė. Tarp susideginusiųjų – ne tik vienuoliai ir vienuolės, tačiau ir pasauliečiai moterys bei vyrai, vyresnio amžiaus žmonės ir jaunuoliai.

Apie vieną jų – šešiolikmetį Dordžė Tseringą ir pasakojama šiame filme. Skaudžią susideginimo temą režisierius nagrinėja itin subtiliai. Filme rodomi pokalbiai su susideginusio paauglio šeimos nariais, draugais, o, keliuose epizoduose prabylantis pats Dordžė abstrakčią protesto ir kovos už laisvę temą paverčia labai tikroviška.

„Motinos sūnus“ – ketvirtasis žinomo režisieriaus tibetiečio Sonamo Anjatsango filmas. Ankstesniuose savo darbuose „Mažasis Tibetas“, „Mažasis Tibetas 2“ ir „Drensol (Atmintis)“ režisierius taip pat gilinosi į savo šalies situaciją.

Po filmo peržiūros vyks susitikimas su kino režisieriumi Sonamu Anjatsangu.

Įėjimas nemokamas. Aukos priimamos ir bus skiriamos režisieriaus veiklai Dharamshaloje, Indijoje darbui su tibetiečių vaikais pabėgėliais.

Filmas anglų ir tibetiečių kalbomis, su lietuviškais subtitrais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius