-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 09 15

Vilniuje praūžė išankstinė filmo „Amaya“ premjera (nuotraukos)

Trečiadienį Vilniuje vyko latvių režisieriaus Mario Martinsono filmo „Amaya“ iškilminga premjera. Raudonu kilimu žengė pats režisierius, filmo aktoriai Andrius Mamontovas ir kino garsenybė Kaori Momoi.
Premjeros akimirka
K.Momoi, A.Mamontovas ir M.Martinsonas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Filmo „Amaya“, kurio pavadinimas reiškia nakties lietų, peržiūroje apsilankė būrys filmo kūrėjų bičiulių bei kūrėjų. Tarp Lietuvos kultūros ir pramogų verslo atstovų buvo ir dizaineris Juozas Statkevičius, filme epizodinį vaidmenį sukūrusio aktoriaus Dexterio Flecherio žmona režisierė Dalia Ibelhauptaitė, laidų vedėjos Daiva Tamošiūnaitė-Budrė, Livija Gradauskienė, Asta Stašaitytė-Masalskienė, režisierius Arūnas Matelis, stilistas Mantas Petruškevičius ir kiti.

Išankstinėje premjeroje pasirodė ir pasaulinio garso žvaigždė japonų aktorė Kaori Momoi, filme sukūrusi pagrindinį Amayos vaidmenį. Premjeros metu moteris kelis kartus pakartojo besijaučianti labai laiminga, kad gali būti Lietuvoje, ir teigė čia atsivešianti draugų, kad šie susipažintų su nuoširdžiais lietuviais ir paragautų puikių bulvių patiekalų.

Po pasaulį besiblaškančio romantiko vaidmenį filme sukūrė dainininkas, aktorius A.Mamontovas. Jis taip pat sukūrė filmo garso takelį. A.Mamontovas prieš premjerą neslėpė jaudulio ir vylėsi, kad viskas šiame renginyje klosis sklandžiai, o publika priims ir deramai įvertins filmą. Nors A.Mamontovą renginio vedėjas Rolandas Vilkončius provokavo sakyti ilgą kalbą, šis išliko lakoniškas: padėkojo susirinkusiems ir prisipažino jaučiantis nerimą, kad filmą teks dideliame ekrane stebėti su visa publika.

Prieš filmą išsipildė K.Momoi svajonė. Anksčiau aktorė yra užsiminusi, kad norėtų gauti Lietuvos krepšinio rinktinės marškinėlius, ir šis noras buvo išgirstas. Dovaną K.Momoi įteikė režisierius Arūnas Matelis.

M.Martinsono teigimu, į šį filmą atėjęs žiūrovas turėtų atsisakyti klišių ir atidžiai stebėti, o kad suprastų, apie ką iš tiesų kalbama, jį pažiūrėti vertėtų kelis kartus.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Premjeros akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Premjeros akimirka

Filme „Amaya“ pasakojama apie Polo (A.Mamontovo) išsiskyrimą su mylimąja, klajones po pasaulį, pažintį su moterimi, vardu Amaya (K.Momoi), ir jos komiška šeimyna, prabundančius jausmus gražuolei Jasmine (Monie Tung) ir gilinimąsi į masažo subtilybes.

Pasak filmo kūrėjų, šioje juostoje tyrinėjamas ne tik žmonių santykių žemėlapis, bet ir kultūriniai Rytų bei Vakarų skirtumai, kasdieniame gyvenime išvirstantys į komiškas ir kartais absurdiškas situacijas.

Filmo premjeros akimirkas galite išvysti nuotraukų galerijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius