-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 29

„Vokiško kino dienos“ – nuo elektroninės muzikos per nebylų filmą iki diskusijų apie krepšinį

Trečiadienį prasidėsiančios „Vokiško kino dienos“ šiemet žiūrovus pasitiks atsinaujinusios. Renginys keičia struktūrą ir plečia programą, tačiau „Vokiško kino dienų“ tikslas išlieka tas pats – supažindinti su Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos kino naujienomis.
Temos: 2 „Loftas“ Kinas

Goethe’s instituto Lietuvoje vadovas Detlefas Gericke spaudos konferencijoje pristatė programos svečius. Jų šiemet – keturi.

Tikriausiai didžiausio susidomėjimo turėtų sulaukti į Lietuvą atvykstantis režisierius Andreas Dresenas, kuriam „Vokiško kino dienos“ skyrė retrospektyvą. Joje bus parodyti 5 A.Dreseno filmai, 3 iš jų iki šiol nebuvo rodyti Lietuvoje. D.Gerlicke drąsiai teigia, jog VDR gimęs ir augęs A.Dresenas yra vienas įdomiausių šiuolaikinių kino režisierių. Jo filmografijoje – dvylika ilgametražių filmų ir daugiau nei trisdešimt tarptautinių kino apdovanojimų.

Peter Hartwig nuotr./Andreasas Dresenas filmuojant „Kai mes svajojom“
Peter Hartwig nuotr./Andreasas Dresenas filmuojant „Kai mes svajojom“

G.Žickytė bandys atsakyti į klausimą, kodėl Lietuvoje, palyginti su kitomis Europos šalimis, yra daugiausia moterų, užimančių vadovaujančias pozicijas, o kodėl Danijoje šie rodikliai vertinami prasčiausiai.

Savo naujausią darbą pristatys ir lietuvių režisierė Giedrė Žickytė. Jos trumpametražis filmas „Amazonės“ yra Goethe’s instituto Lietuvoje organizuojamo projekto „EUROPOLY filmai ir performansai apie naująją ir senąją Europą“ dalis. Šiuo filmu režisierė bandys atsakyti į klausimą, kodėl Lietuvoje, palyginti su kitomis Europos šalimis, yra daugiausia moterų, užimančių vadovaujančias pozicijas, o kodėl Danijoje šie rodikliai vertinami prasčiausiai.

Į Vilnių atvyks Izraelyje gimusi, tačiau Berlyne gyvenanti režisierė Yael Reuveny, dokumentiniame filme „Vakarykštis sniegas“ bandanti išsiaiškinti savo šeimos istoriją. Žydai Michla ir Faivkė, sesuo ir brolis, gyvenę Vilniuje, išgyveno Holokaustą, o pasibaigus karui ketino susitikti Lodzėje. Tačiau jųdviejų keliams išsisikyrus, Y.Reuveny bando išpainioti giminės detektyvą.

„Vokiško kino dienos“ pristatys ir nebylųjį filmą „Faustas – vokiečių liaudies padavimas“, kurį sukūrė garsusis vokiečių kino grandas F.W.Murnau. Filmą menų fabrike „Loftas“ gyvai įgarsins video menininkas ir elektroninės muzikos kūrėjas Thomas Köneris.

Murnau Stiftung nuotr./Kadras iš filmo „Faustas – vokiečių liaudies  padavimas“
Murnau Stiftung nuotr./Kadras iš filmo „Faustas – vokiečių liaudies padavimas“

Menų fabrike „Loftas“ taip pat bus pristatytas dokumentinis muzikinis filmas „B-Movie: taip skambėjo Vakarų Berlynas“.

Spaudos konferencijoje dalyvavęs „Lofto“ įkūrėjas Viktoras Diawara teigė, jog devynerius paauglystės metus pragyveno Berlyne ir ši kultūra jam labai artima, todėl džiugu, jog „Loftas“ prisidės prie Lietuvos žiūrovų supažindinimo su ja.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Viktoras Diawara su žmona Živile
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Viktoras Diawara su žmona Živile

Dokumetinį filmą apie NBA žvaigždę „Nowitzkis. Tobulas metimas“ lydės diskusija apie krepšinio treniravimo metodus Lietuvoje ir pasaulyje.

Jam antrino ir „Lofto“ įkūrėja Živilė Diawara, pasidžiaugusi, jog kinas išeina iš įprastų rėmų bei formų ir taip atranda naujų žiūrovų.

Dar viena šių metų „Vokiško kino dienų“ naujovė – bendradarbiaujant su Lietuvos tautinio olimpinio komiteto ir Vilniaus universiteto Sveikatos ir sporto centro organizuojamais „Sporto kino vakarais“ pristatomas režisieriaus Sebastiano Dehnhardto dokumetinis filmas apie NBA žvaigždę „Nowitzkis. Tobulas metimas“, kurį lydės diskusija apie krepšinio treniravimo metodus Lietuvoje ir pasaulyje. Filmo seansai bus nemokami, vyks Vilniuje ir Kaune.

„Vokiško kino dienos“ vyks kovo 2–20 d. Vilniuje, Kaune, Klapėdoje ir Šiauliuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius